Traian Basescu sustinut de PDL

479

Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca PDL il sustine pe presedintele Traian Basescu pentru ca PDL este alaturi de romani, de lege si de democratie. Colegiul Director National al PDL a fost convocat luni la ora 11.00 pentru a discuta toate masurile care se impun in situatia de fata.

„Am convocat pentru luni la ora 11:00, printr-o dispozitie de presedinte al partidului, Colegiul Director National Extraordinar tocmai pentru a lua toate masurile care se impun in situatia data”, a precizat Vasile Blaga intr-o conferinta de presa.

Presedintele PDL a declarat, miercuri, ca PDL „este alaturi de presedintele Traian Basescu clar si fara comentarii” si a facut un apel „solemn” adresat UDMR, UNPR si grupului minoritatilor „sa se trezeasca” si sa nu participe la acte de banditism politic.

„Fac un apel solemn, UDMR, UNPR, grupul minoritatilor treziti-va! Nu participati la acte de banditism politic. Am guvernat impreuna, am lucrat impreuna cu Traian Basescu si stiti foarte bine ca nici Constitutia, nici democratia nu s-au aflat vreodata in pericol in aceasta perioada. Nu puneti umarul la rasturnarea democratiei in Romania. Demonstrati ca aveti constiinta pentru ca apoi sa va puteti uita in ochii celor care v-au ales”, a spus Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca PDL „se va impotrivi abuzului grosolan de suspendare a presedintelui”, nu pentru a apara o persoana sau vreun partid, ci pentru a apara legea si ce s-a castigat in ultimii 20 de ani.

Blaga a mai spus ca nu a vorbit cu presedintele Traian Basescu si ca argumentele USL privind cererea de suspendare a presedintelui Basescu sunt „o adunatura de declaratii fara nicio fundamentare”.

De asemenea Vasile Blaga a mai spus ca USL incearca pentru a doua oara suspendarea presedintelui si confiscarea ultimei institutii „pe care inca nu o controleaza”, pentru ca „presedintele Basescu e aparatorul legii pentru toti” si acesta „s-a batut pentru independenta justitiei”.

Presedintele Traian Basescu a primit, miercuri, la ora 19.05, de la Parlament, solicitarea privind suspendarea sa din functie, anunta Presedintia, care nu precizeaza daca seful statului va participa la sedinta Camerelor reunite pe tema suspendarii sale.

Parlamentul se intruneste, joi, pentru a fi citita cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, iar vineri este programata sedinta in care se va dezbate si vota cererea de suspendare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos