Transfer cu dedicație! Monitorul Oficial ar putea fi mutat în subordinea Camerei Deputaților pentru a servi intereselor liderului PSD, Liviu Dragnea!

405

Monitorul Oficial ar putea fi mutat din subordinea Guvernului in cea a Camerei Deputatilor.

La Camera, MOf a functionat pana in vara lui 2012, cand premierul de atunci, Victor Ponta, a dat o ordonanta si l-a transferat in subordinea Guvernului, pentru a fi sigur de publicarea deciziei de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Acum, initial, majoritatea parlamentara s-a opus revenirii MOf la Camera, deoarece proiectul era propus de Opozitie, dar se pare ca si-a schimbat pozitia, deoarece transferul ii serveste liderului PSD, Liviu Dragnea.

Sa ne amintim ca, in primavara, Dragnea a intampinat dificultati cu demisia lui Sorin Grindeanu, care la acel moment controla Monitorul Oficial.

Iar premierul Mihai Tudose a refuzat sa promoveze prin Guvern o serie de initiative legislative ale PSD, precum Legile Justitiei sau Fondul Suveran de Investitii, si a avut puncte de vedere diferite fata de alti lideri ai coalitiei de guvernamant, mai sustine sursa citata.

Cea mai recenta dintre aceste pozitii diferite a fost exprimata de premier chiar joi, cand Mihai Tudose a declarat ca nu sustine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind ca Palatul Elisabeta ar trebui sa revina in administrarea si proprietatea statului roman dupa decesul regelui Mihai.

Opozitia a initiat un proiect de lege ce prevedea revenirea MOf in subordinea Camerei, insa proiectul a fost respins de majoritatea PSD-ALDE in Senat. Apoi, insa, Comisia Juridica din Camera a dat raport favorabil legii propuse de Opozitie, caz exceptional in ultima perioada.

Acum cateva luni, premierul Mihai Tudose si-a exprimat opozitia fata de ideea transferului, pentru ca regia Monitorul Oficial este o intreprindere publica, dupa cum prevede si ordonanta privind managementul corporativ.

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos