Transparenta ZERO in Primaria Bucuresti! Firea a dat ordin ca nimeni sa nu comunice cum se cheltuie banul public!

933

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a dat o dispozitie prin care se interzice tuturor conducatorilor de institutii aflate in subordine sa transmita „date, informatii si documente” fara acordul ei. Ordinul dat de Firea apare dupa ce mai multi consilieri au solicitat informatii privind modul in care sunt cheltuiti banii publici.

Iata ordinul emis recent de Gabriela Firea:

nota-firea

Ordinul dat de Firea este in totala contradictie cu promisiunile din campania electorala privind transparentizarea activitatii Primariei, anunta aktual24.ro.

Consilierul local PNL Ciprian Ciucu dezvaluie ca in Primaria Capitalei este o atmosfera „apasatoare”, iar multor functionari le este „frica”.

„Firea isi ascunde activitatea de Consiliul General, prin abuz si cu incalcarea legii. Dovada! Sunt convins ca de la mine a plecat totul. Ca sa-mi fac treaba de Consilier trebuie sa inteleg mai bine ce se intampla in Primarie: ce proiecte au directiile, ce si-au planificat etc. Si cum nu aflu mai nimic in sedintele comisiilor conduse de pesedisti, m-am apucat sa trimit e-mailuri mai multor directii din primarie, solicitandu-le acestora intalniri pentru a discuta despre activitatea lor. Le-am cerut si niste documente, vroiam sa stiu ce atributii le-a delegat Etajul 14 viceprimarilor. Asta s-a intamplat miercuri, pe 9 noiembrie. A doua zi, pe 10 noiembrie, Gabriela Firea a trimis acesta circulara in primarie, circulara obtinuta de ziarul Puterea.

Evident, n-am primit niciun raspuns la solicitarile mele pentru acele intrevederi. Nici macar din politete. Nu le-a dat voie. Ii inteleg pe respectivii directori, le este frica, nu vor sa-si piarda locul de munca. Mai multi angajati ai primariei, mi-au transmis prin e-mail sau prin facebook, ca Firea a impus o atmosfera apasatoare, de control total, prin oamenii adusi din Voluntari.

Este cat se poate de clar ca Gabriela Firea comite un abuz in serviciu si incalca legea! Voi explora toate argumentele legale si voi lua, impreuna cu colegii din PNL din cadrul CGMB, deciziile de atac in justitie care se impun!

Prin acesta decizie, Firea incalca grav atat Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 cat si OG 35/2002 privind Regulamentul-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale.

Desi provine din partidul nascut din cenusa PCR, Firea nu a inteles ca prin coercitie si control total nu poti conduce. Cum nici securitatea n-a putut controla total societatea inainte de ‘89, nici Firea nu va reusi, printr-o adresa, printr-o hartie fara valoare pe care a scris o decizie ilegala, sa-i opreasca pe functionarii de buna credinta din primarie sa informeze, chiar si pe canale informale, neasumate.

Eu doar ma intreb: de ce cineva, care se stie curat si urmareste doar interesul public, ar vrea sa se ascunda de consilieri si cetateni?

Multi dintre functionarii Primariei, oameni cu care conversez prin mijloace electronice, si a caror identitate o voi proteja cu orice pret, mi-au marturisit ca se simt umiliti de modul in care puternicii zilei din Volunari, treziti peste nopate cu Bucurestiul la degetul mic, vin si le impun decizii pripite, la limita legii, pentru care, in caz de proasta adminstrare, ei, functionarii de cariera, sunt cei care vor fi trasi la raspundere. Le transmit doar ca sunt alaturi de ei si ca stiu unde si cum ma pot gasi. Mai departe voi sti eu ceea ce voi avea de facut!

Adaugati la toate acestea faptul ca domana Prima nu permite si nu raspunde la interpelari, ca-si permite sa atace la persoana diferiti Consilieri, pentru ca mai apoi presedintele PSDist de sedinta, sa nu le dea celor atacati dreptul la replica”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos