Trei ani de închisoare cu executare pentru fostul preşedinte al CJ Botoşani

258

Potrivit IJP Botoşani, alături de Constantin Conţac, a fost arestat şi fiul său, Liviu Conţac, condamnat tot la trei ani de închisoare în acelaşi dosar.

Constantin Conţac a fost acuzat de către procurorii DNA de efectuarea unor operaţiuni financiare în situaţii de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Potrivit acestora, Conţac ar fi desfăşurat, alături de fiul său, Liviu Conţac, fost director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, afaceri pe bani publici constând în contracte de prestări servicii având ca obiect activităţi de întreţinere a drumurilor şi transport material.

Iniţial, dosarul s-a judecat la Tribunalul Botoşani, dar la cererea procurorilor DNA, procesul a fost strămutat la Tribunalul Braşov care, la începutul anului trecut, a dispus achitarea lui Constantin Conţac şi a fiului acestuia.

Procurorii DNA au făcut recurs, iar Curtea de Apel Braşov a dispus condamnarea lui Constantin Conţac la doi ani de închisoare cu suspendare, însă atât el, cât şi procurorii au făcut recurs, iar miercuri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv, condamnându-l pe Constantin Conţac la executarea a trei ani de închisoare, aceeaşi sentinţă fiind dată şi fiului acestuia, Liviu Conţac.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Liviu Andrici, administratorul firmei Construct Com, la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Fostul preşedinte al CJ Botoşani şi-a depus, luni, candidatura pentru un mandat de senator în Colegiul nr. 3 Botoşani, ca independent.

Miercuri seară, poliţiştii botoşăneni au pus în executare mandatele de executare a pedepsei cu închisoare emise, în cursul zilei, de Tribunalul Braşov, pe numele lui Constantin şi Liviu Conţac, se arată într-un comunicat al IJP Botoşani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos