Tudor Chirila a ajuns la capatul rabdarii! „Jigodiile arunca Romania in dictatura! Ma numesc Liviu Dragnea si vreau sa f.t Romania din toate pozitiile”

383

Tudor Chirila, unul dintre cei mai activi artisti in miscarea civica rezist, publica un nou mesaj de profunda revolta fata de situatia in care a ajuns Romania, dupa adoptarea ordonantei de urgenta pe justitie. „Ceea ce a facut Dragnea&Comp e mult mai grav decat OUG 13. Pentru ca efectele pe termen lung sunt incalculabile”, avertizeaza Chirila.

Iata mesajul lui Chirila:

„Am un mare dosar de coruptie, sunt seful celui mai mare (si corupt) partid din Romania. Mai sunt si presedintele Camerei Deputatilor. Imi place sa fur de la romani si vreau ca asta sa nu se schimbe. Dar am un dosar de coruptie, de fapt mai multe. Da’ pe ala care ma doare cel mai tare ma concentrez eu acum. Si ma gandesc ce bine ar fi sa scap de procurorul care imi instrumenteaza dosarul. Si vad ca e un procuror relativ tanar, n-are vechime mai mare de zece ani. Cu astia tineri te intelegi mai greu ca na, asa e mersul lumii, mai greu de prostit, etc. Si atunci dau o ordonanta de urgenta in care nu mai poti fi procuror DNA daca ai vechime mai mica de zece ani. Ma numesc Liviu Dragnea si vreau sa f.t Romania din toate pozitiile. De ce? Pentru ca pot. Am si o sluga model. Se numeste Tudorel.

Mi se pare interesant comentariul unui cititor (fisherman) al articolului de mai jos care citeaza din Constitutie:

CONSTITUTIA ROMANIEI – ”Delegarea legislativa
ARTICOLUL 11 –

(1) Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care NU fac obiectul legilor organice.”
….
(5) […] Ordonanta de urgenta cuprinzand norme de natura legii organice se aproba cu majoritatea prevazuta la articolul 76 alineatul (1)
(6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica.”

Exista aici sau nu o contradictie grava in Constitutia noastra ?
Sunt sau nu sunt reglementate prin Legi Organice urmatoarele domenii ?
-infractiunile, pedepsele si regimul executarii acestora;
-acordarea amnistiei sau a gratierii colective;
-statutul functionarilor publici;
-contenciosul administrativ;
-organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instantelor judecatoresti, a Ministerului Public si a Curtii de Conturi;
-regimul juridic general al proprietatii si al mostenirii;
-organizarea generala a invatamantului;
-organizarea administratiei publice locale, a teritoriului, precum si regimul general privind autonomia locala?

Aceasta masura a vechimii nu e doar o dedicatie pentru Dragnea, ci o zdruncinare a institutiei. Din temelii. Pentru ca e evident ca nu poti face pregatire pentru a fi procuror anti-coruptie decat daca incepi sa inveti prin practica specificitatile actului de urmarire a dosarelor de coruptie. Dupa ce zece ani ai fost procuror in alta zona cam cat de repede poti deprinde detaliile unei ramuri total diferite.

Stiu ca o sa sara postacii sa dea exemple de procurori corupti sau incompetenti. Raspunsul este ca daca esti de buna credinta iei masuri pentru rezolvarea cazurilor punctuale, nu pentru distrugerea de facto a institutiei.

Ceea ce a facut Dragnea&Comp e mult mai grav decat OUG 13. Pentru ca efectele pe termen lung sunt incaculabile.

PS. 1. Ma intreb ce fac organizatiile civice? Ma intreb de ce nu suntem in strada?

PS. 2 In timp ce jigodiile astea arunca Romania in dictatura Asociatia Daruieste Viata construieste un spital cu banii romanilor. Dar nu cu banii romanilor pe care ii ia statul (taxe si impozite), ci cu banii suplimentari ai romanilor care stiu ca statul doar fura si nu e in stare sa construiasca nimic. Iar romanii care finanteaza spitalul sunt statul paralel”, a scris Chirila pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos