Tudor Chirila, apel catre romani: „Singura arma care ne ramane este solidaritatea! Sta in puterea noastra sa facem diferenta! Pentru ca ei asta vor sa credem: ca nu putem face diferenta. Ca suntem numere. Ca nu avem nicio putere. Ca e mai bine sa plecam”

Tudor Chirila face un apel catre romani pentru a semna initiativa Fara penali.

„In 1989 punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara propunea ca fostii activisti de partid si ofiteri de securitate sa nu poata candida la alegeri pentru trei mandate consecutive. Era o forma de a ne apara viitorul.

Din pacate, atunci nu am reusit sa ne aparam viitorul, punctul 8 de la Timisoara nu a trecut, iar fostii comunisti si securisti au preluat puterea. in 30 de ani au reusit sa creeze o mafie de partid si de stat cu afaceristi de succes, moguli, interlopi, „jurnalisti” de casa si mai ales „politicieni” care au facut legi pentru o minoritate de interese pur mercantile. S-a instaurat legalizarea jafului din banii publici.

Asa au aparut penalii de azi, personajele suburbane, inculte, smecherasii de judet de tip Dragnea, Nicolicea, Iordache, Nicolae si lista continua si tot continua. Astazi ne luptam din greu sa corectam greselile trecutului. Iar cea mai mare greseala este ca am ales lehamitea si neimplicarea si am crezut ca daca inchidem ochii si ne astupam urechile o sa reusim de capul nostru. N-am intelesc ca banii pe care ii fura ei sunt exact banii de spitale, autostrazi si scoli.

N-am inteles ca pentru ei este ideal sa ne tampim si sa coboram standardele morale in mocirla. si pentru ca n-am inteles toate lucrurile astea suntem astazi in situatia disperata din care nu mai stim cum sa iesim. Iar ei nici nu se mai obosesc sa ascunda singurele lor intentii reale denumite cinic „program de guvernare”: sa fure linistiti si sa subordoneze orice institutii le mai stau in cale.

Zilele astea incearca din nou sa scape de de puscarie prin ordonante de urgenta (gratierea si amnistia sunt cele mai rapide si nedemocratice solutii).

In conditiile astea singura arma care ne ramane este SOLIDARITATEA. Campania Fara penali in functii publice a strans peste 300000 de semnaturi. Reale, nu ale mortilor sau falsificate la kilogram. Reale. Indraznesc sa cred si sa sper ca sunt mult mai multi oameni care vor semna aceasta initiativa de modificare a Constitutiei. indraznesc sa sper. Cand s-a propus punctul 8 de la Timisoara aveam 15 ani si vocea in schimbare. Acum insa am o voce care nu mai tremura si poate fi auzita.

La fel, fiecare dintre voi. Eu am semnat aceasta initiativa. stiu ca si multi dintre voi ati semnat. Dar hai sa dam mai departe si sa-i convingem si pe cei apropiati care nu au semnat fie pentru ca nu stiu, fie ca nu au inteles importanta si semnificatia acestui demers. Hai sa incercam sa reparam greselile trecutului. Sta in puterea noastra si intr-o simpla miscare a incheieturii care sa miste un pix strans intre degetele unui individ care poate face diferenta. Pentru ca ei asta vor sa credem: ca nu putem face diferenta. Ca suntem numere. Ca nu avem nicio putere. Ca e mai bine sa plecam, la fel ca alte milioane de romani. Ca trebuie sa-i lasam sa fure linistiti. Nu!”, conchide Tudor Chirila

Tudor Chirila, apel catre romani: „Singura arma care ne ramane este solidaritatea! Sta in puterea noastra sa facem diferenta! Pentru ca ei asta vor sa credem: ca nu putem face diferenta. Ca suntem numere. Ca nu avem nicio putere. Ca e mai bine sa plecam” was last modified: iulie 19th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close