Tudor Chirilă, comentariu ironic la adresa lui Dragnea după vestea anchetei din Brazilia: ”Acest monument de cinste hăituit de forțele oculte!”

587

Liderul PSD, Liviu Dragnea ar fi anchetat în Brazilia pentru spălare de bani. Conform spuselor procurorului federal, Dragnea este suspectat că ar fi folosit bani proveniţi din afaceri corupte din România la achiziţia de proprietăţi pe plaja din Cumbuco.

Procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, le-ar fi declarat ieri jurnaliştilor de investigaţii că atât Dragnea cât şi Mugurel Gheorghiaş sunt suspecţi într-un caz de spălare de bani în Brazilia. Brazilienii ar fi iniţiat ancheta după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în iulie anul trecut. Barbosa Guimarães a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit interpuşi – „portocale” – ca să spele bani şi să achiziţioneze proprietăţi în Brazilia. În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpuşii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupţi sau criminali pentru a-şi ascunde implicarea în diverse afaceri, scrie Rise Project.

Cererea de asistenţă judiciară a venit, conform procurorului federal, pe 25 iulie 2017, din partea Ministerului Public şi a Poliţiei din România. Ea a fost procesată de Departamentul pentru Recuperarea Prejudiciilor şi Cooperare Internaţională care face parte din Ministerul Justiţiei din Brazilia şi a fost trimisă mai departe către Parchetul din statul Ceara.

Tudor Chirilă nu a rămas indiferent la acestă ştire, ironizândul pe liderul PSD : “Acest monument de cinste, această întruchipare a onestității, acest om care pune înainte de toate țara și programul de guvernare, acest constructor al viitorului României hăituit de adversarii politici și mai nou de instituțiile și presa braziliene:) Unde a ajuns lumea asta dacă adevărații profesioniști și oameni politici sunt vânați în halul ăsta de forțele oculte care vor să destabilizeze România?”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: reperis.ro