Tudor Chirila, strigat catre romani! „Cand coruptia e dublata de incompetenta si inconstienta, ceasul bombei ticaie asurzitor. Este exact ceea ce traim acum”

319

Tudor Chirila, unul dintre cei mai vocali artisti participanti la protestele rezist, a transmis un nou mesaj critic la adresa politicienilor. Artistul a lansat un atac dur la adresa lui Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului.

Artistul subliniaza faptul ca Romania traieste sub o bomba cu ceas, din cauza politicienilor corupti si incompetenti.

„Coruptia este fara doar si poate unul din cele mai grave obstacole care sta in calea unui stat civilizat in care contractul social (eu cetatean dau niste bani-eu stat fac niste lucruri pentru cetatean) sa asigure macar un trai decent. insa cand coruptia e dublata de incompetenta si inconstienta, ceasul bombei ticaie asurzitor.

Este exact ceea ce traim acum. in ultima vreme scena a fost acaparata de individul Valcov pentru care o caracterizare plastica te duce automat in zona limbajului explicit. Faptul ca o stiinta complexa si volatila ca macroeconomia e confiscata in relatia cu un prim-ministru debil economic de un asemenea specimen e de o gravitate fara precedent si fara niciun fel de sansa la o reala previzionare a efectelor“, a scris Chirila.

Artistul e de parere ca romanilor le lipseste educatia financiara, iar acest lucru „paralizeaza orice posibila reactie colectiva“.

„Apoi, lipsa noastra de educatie financiara paralizeaza orice posibila reactie colectiva. Amuzant este ca cei care striga nu ne vindem tara sunt de fapt primii care incearca s-o faca. Numai ca in viziunea lor cumparatorul ar trebui sa fie altul decat cel caruia clameaza ca nu vor sa i-o vanda. Ca in spatele manevrei sta fie rea vointa, fie incompetenta, nu prea conteaza. Raul este gata sa fie indeplinit si depistarea originii lui nu ne foloseste la nimic. Sigur contributia noastra este consistenta, pentru ca atunci cand nu intelegi, e greu sa te indignezi“, a conchis cantaretul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos