Tudor Chirilă, suspicios în privința președintelui Iohannis: ”Dacă e de partea adevărului să țină cont de dorința judecătorilor și a protestatarilor!”

787

Artistul Tudor Chirila a reactionat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu va solicita o opinie a Comisiei de la Venetia cu privire la modificarea legilor justitiei.

Artistul il critica pe seful statului petru decizia sa, aratand ca ceea ce nu ia in calcul seful statului este dorinta judecatorilor si a protestatarilor din strada de a avea o confirmare de la o instanta suprema.

„Citesc ca presedintele Klaus Iohannis nu va trimite o solicitare de opinie Comisiei de la Venetia cu privire la legile justitiei. Invitatia de a apela la arbitrajul Comisiei de la Venetia vine din partea Forumului judecatorilor din Romania. Iohannis argumenteaza ca raspunsul comisiei nu ar veni in timp util pentru ca perioada de promulgare a legilor este scurta, iar mecanismul de evaluaare al comisie e de durata.

Ce nu pare sa ia in calcul Iohannis este dorinta judecatorilor si a celor din strada (care au protestat pentru justitie) de a avea o confirmare de la o instanta suprema. Mai pe scurt, magistratii (sau o mare parte a lor) si oamenii din strada au nevoie de adevar. Indiferent ca raspunsul ar putea sa vina prea tarziu. Iar adevarul e intotdeauna binevenit. Chiar daca iti confirma asteptarile sau nu. Asa ca, daca domnul Iohannis e de partea adevarului, ar fi frumos sa solicite – in baza functiei pe care o detine – o opinie de la comisia de la Venetia fara sa-si mai puna problema daca va folosi sau nu la stoparea promulgarii lor.

Intre timp e congres PSD cu Dragnea intr-o spirala demagogica de zile mari. Ia uite ce ne zice el aici, ma rog, nu noua, ci parterenerilor de clan: ‘In cazul legilor justitiei, acest conflict se duce intre noi care vrem sa aducem legislativa in sec. 21 si adversarii nostri care vor sa continue abuzuri. Astazi trebuie sa ne convingem daca vrem sa continuam acest proces. Eu vreau fara ezitare.’ Ei bine, domnu’ Iohannis, de aia e bine sa solicitati opinie de la Comisia de la Veneti ca sa fie limpede daca legile justitiei sunt in secolul 21.

In alta ordine de idei pentru locul doi in partid se bat asa: o femeie nerecomandata profesional de nimic (Viorica Dancila), un individ iresponsabil si mincinos care in calitate de ministru al sanatatii a incercat sa ascunda incapacitatea sistemului de a gestiona tragedia COLECTIV (Banicioiu) si unul din arhitectii de top ai dezastrului din educatie (Andronescu).

Va urez o sambata minunata:)

PS. Inca un reminder pentru domnul Iohannis (nu ca m-ar lua pe mine in seama): lumea asteapta de la presedintele tarii o pozitie neechivoca fata de democratie si stat de drept”, a scris Tudor Chirila, pe pagina sa de Facebook.

Seful statului a anuntat nu va sesiza Comisia de la Venetia in cazul legilor justitiei, in ciuda cererii adresate de Forumul Judecatorilor.

Presedintele a afirmat, intr-un raspuns pentru Forumul Judecatorilor, ca, avand in vedere termenele de care dispune pentru promulgarea legilor, de maximum 20 de zile, si de procedura pe care Comisia de la Venetia trebuie sa o urmeze in cazul unei astfel de solicitari, „nu poate aprecia daca o astfel de sesizare ar putea fi valorificata”

Sursa: aktual24.ro