Tudor Ciuhodaru: „Proiectul care prevede pedepsirea protestatarilor cu inchisoarea VIZEAZA doar manifestarile extremiste si separatiste”!

403

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a declarat la Digi24 TV că proiectul anti-proteste depus în Senat nu vizează protestele anti-ordonanțe și anticorupție din ultima perioadă ci vizează la manifestările extremiste și separatiste.  Social-democratul a spus că el este împotriva extremismului și a celor care „atacă prin manifestări revizioniste și separatiste esența statului român.” 

„Proiectul a mai fost depus tot de mine în mandatul trecut și se referă la acoperirea unui vid legislativ, la acoperirea și condamnarea manifestațiilor extremiste și separatiste. Mai precis încălcarea articolului 1 din Constituția României, referitor la stat suveran, independent, unitar și indivizibil. Această reglementare exista în vechiul Cod Penal. Nu am înțeles de ce a fost scoasă de domnul Predoiu în noul Cod Penal. Proiectul meu de lege nu face decât să completeze un articol deja existent în Codul Penal cu lucruri care existau înainte de depunerea acestui proiect în vechiul Cod Penal”, a spus Tudor Ciuhodaru. 

Deputatul a adăugat că modificările pe care le propune nu vizează protestele împotriva ordonanțelor care au loc de mai bine de o lună în România, ci „pe cei are atacă prin manifestări revizioniste și separatiste esența statului român.

„Fără îndoială, nu (e împotriva protestatarilor din Piața Victoriei n.red). Proiectul a fost depus în mandatul trecut. Eu sunt împotriva extremismului și sunt împotriva celor care atacă prin manifestări revizioniste și separatiste esența statului român. La acest lucru se referă acest proiect și încercările de a da altă direcție nu au nicio legătură cu ceea ce este scris în acest proiect legislativ. Articolul 397 din Codul Penal se referă la exact acest lucru, la încălcarea ordinii constituționale și vorbesc despre esența statului român. Manifestațiile extremiste sunt condamnate peste tot în lumea asta și cele separatiste și revizioniste și când este vroba despre profanarea simbolurilor naționale, când e vorba despre manifestații extremiste, legile trebuie să fie extrem de stricte. De asemenea, sunt îngrijorat de faptul că am auzit de la cele mai înalte foruri europene că Europa va putea funcționa chiar după două viteze. În aceste condiții, gândiți-vă câte manifestații extremiste vor exista, ca amploare și ca număr lucrurile s-ar putea să nu fie cele mai bune și de aceea am cerut consultări pe aceasta temă”, a adăugat social-democratul. 

Un proiect de lege, inițiat de Tudor Ciuhodaru, care prevede pedepsirea protestatarilor cu închisoare între șase luni și trei ani dacă prin manifestarea lor „au scopul de a schimba ordinea constituțională ori să îngreuneze sau să împiedice exercitarea puterii de stat” a ajuns în Senatul României.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos