Tudorel Toader, demascat in plenul Parlamentului: „Va amintiti, tovarase ministru, de Ionel?”

216

Revoltat ca ministrul Justitiei se erijeaza in aparator al drepturilor omului, Stelian Ion a relatat o poveste din trecutul de procuror comunist al lui Toader. O poveste despre un roman sarac trimis la inchisoare de actualul ministru.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost pus efectiv la zid de deputatul USR Stelian Ion, marti, in Parlament, unde se dezbate motiunea simpla contra ministrului initiata de USR si PNL. Ion l-a acuzat pe ministru, pe care nu l-a scos din „tovarase”, ca este un fost comunist si ca vorbeste de drepturile omului desi, din punct de vedere moral, n-are niciun drept sa faca asta.

„Rechizitoriul” facut lui Toader a inceput cu acuzatii legate de faptul ca, dupa ce a emis OUG 7 fara consultarea corpului profesional si fara avizul CSM, a organizat simulacre de consultari pentru ordonanta care o modifica.

„Stimate tovarase ministru al Justitiei, azi ati emis o noua OUG cu asa-zisa consultare a reprezentantilor justitiei, a magistratilor. Cine sunt acestia, de fapt? seful Sectiei speciale, seful IJ, dl Netejoru caruia i-ati prelungit mandatul prin OUG, cu acestia v-ati consultat cand ati dat OUG fara avizul CSM”, a declarat Stelian Ion.

In continuare, deputatul USR l-a acuzat pe ministru ca n-are nicio legatura cu respectarea drepturilor omului.

„La 30 de ani la revolutie, functii importate in Romania sunt detinute de infractori si fosti comunisti. Daca adoptam Legea Lustratiei, probabil ca nu eram azi in situatia de a ievalua situatia tovarasului Toader.

Tovarasul ministru vorbeste de apararea drepturilor omului, dar uita de Ionel. Va amintiti, tovarase ministru, de Ionel? Acel om, acel roman care avea nevoie sa puna ceva pe masa copiilor si a cumparat o vaca si un vitel. si dupa cateva zile a vandut vitelul. si in aceasta infractiune foarte grava, abominabila, a intervenit procurorul comunist Tudorel Toader, l-a trimis in judecata si a obtinut condamnarea.

Aceasta este omul care tine prelegeri despre drepturile omului. Nu e intamplator ca se intampla asta. Sa stiti ca acesti comunisti isi schimba haina dar nu naravul asta”, a declarat Ion.

Finalmente, Ion l-a acuzat pe Toader ca actioneaza ca un avocat al lui Dragnea si i-a cerut acestuia sa demisioneze daca ii place acest rol.

„Tovarase ministru, ati facut dezastru in jurul dvs, daca va spune Comisia de la Venetia, va spune Greco – azi a dat un nou comunicat -, daca va spune universitatea ca nu e in regula, daca va spun magistratii ca nu e bine ce faceti, cred ca e momentul sa va duceti la culcare. Cand toata lumea iti spune ca esti beat e momentul sa te duci sa te culci. Care sunt meritele dvs?

Tovarase avocat – ca sunteti avocat al lui Dragnea -, apararea se face in instanta, la bara, dati-va demisia si aparati-l pe Dragnea in instanta, nu ca ministru, pe contract, cu onorariu”, a mai adaugat Stelian Ion.

Replica lui Tudorel Toader

„Da, am fost procuror comunist trei ani. Vreau sa va spun ca am fost sef de promotie si am devenit procuror. Diferenta este ca unii evolueaza, altii involueaza”, a declarat Toader, intr-o luare ulterioara de cuvant, glumita legata de involutie fiind aplaudata de cativa reprezentanti ai puterii.