Tudorel Toader, „ieroare” de zile mari! Savaliuc: „Procedura de revocare a lui Lazar este compromisa”

380

Razvan Savaliuc, jurnalist apropiat al PSD, a confirmat miercuri ca Tudorel Toader l-a confundat pe Augustin Lazar cu procurorul Cristian Lazar in raportul de evaluare a activitatii procurorului general. Ordonanta de clasare a unui dosar al presedintelui Iohannis a fost semanata in realitate de Cristian Lazar.

Savaliuc avertizeaza ca eroarea facuta de Tudorel Toader va compromite procedura de revocare din functie a lui Augustin Lazar.

„Cred ca domnul ministru al Justitiei a facut o regretabila eroare in sensul ca la mapa de candidat al procurorului general Augustin Lazar, cand a candidat, s-au aflat 12 lucrari, dintre care doar 10 ordonante ii apartineau. A mai existat una a unui procuror de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si una a procurorului Cristian Lazar de la Sectia de urmarire penala din Parchetul General si se pare ca despre aceasta ordonanta a facut referire ministrul Justitiei care acum nu stie cum sa iasa. Probabil cea mai buna iesire ar fi sa recunoasca ca a gresit sau sa iasa cu ordonanta adevarata prin care sa demonteze supozitiile noastre.

Va spun ca este cert ca la dosarul lui Augustin Lazar a existat o ordonanta de clasare data de procurorul Cristian Lazar. O publicam pe Lumea Justitiei si de acum incolo este treaba lui Tudorel Toader sa descoasa aceasta problema pe care el a creat-o si care s-ar putea, daca eroarea este reala, sa compromita toata procedura de revocare din functia de procuror general a lui Augustin Lazar care merita pe buna dreptate revocat”, a declarat Razvan Savaliuc la Romania TV.

Informatia este confirmata de HoriaGeorgescu, fost sef al ANI.

„Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia in dosarele ANI nu a dat nicio solutie din aceasta perspectiva. Solutia a fost data de Parchetul General prin procurorul Cristi Lazar. Din punctul de vedere al acestui dosar va pot spune cu certitudine ca decizia de clasare a dat-o Parchetul General”, a afirmat Horia Georgescu, marti, la B1 TV.

Intre Augustin Lazar si procurorul Cristian Lazar nu exista nicio legatura, fiind doar o coincidenta de nume de familie, noteaza Aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos