Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, nu este „personal” de acord cu gratierea faptelor de coruptie!

566

Ministrul Justitiei a declarat ca „personal” nu este de acord cu gratierea faptelor de coruptie. Declaratia ministrului Tudorel Toader vine dupa ce senatorul PSD Serban Nicolae a depus mai multe amendamente la proiectul Legii gratierii, care prevad ca si cei condamnati pentru fapte de coruptie sa beneficieze de gratiere.

Ministrul Justitiei a precizat ca nu a citat inca propunerea facuta de Serban Nicolae, dar ca, „personal”, nu este de acord cu gratierea sa se aplice si faptelor de coruptie. De asemenea, Tudorel Toader a spus ca amendamentele depuse de senatorul PSD reprezinta o initiativa, „o propunere personala”, a lui Serban Nicolae.

Senatorul PSD Serban Nicolae, presedinte al Comisiei juridice din Senat, vrea sa aduca mai multe modificari proiectului Legii gratierii adoptat de Guvernul Grindeanu. Printre altele, ar urma sa beneficieze de gratiere si cei condamnati pentru fapte de coruptie, inclusiv pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Totodata, ar urma sa fie reduse, in anumite conditii, si pedepsele de pana la 10 ani inchisoare. Potrivit Hotnews, amendamentele au fost depuse deja la Comisia juridica, unde incep dezbaterile pe marginea proiectului de lege.

Intrebat de jurnalisti despre motivele pentru care doreste ca Legea gratierii sa se aplice si celor condamnati pentru coruptie, senatorul PSD Serban Nicolae a refuzat sa dea prea multe explicatii. Senatorul a spus ca va explicatiile necesare in Comisia juridica.

„Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara si asa mai departe, in timp ce alte categorii de infractori ar trebui sa stea in conditii… Din punctul meu de vedere, se gandeste rational si vreau sa le prezint maine ca argumente”, a spus Serban Nicolae, citat de aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos