Tudorel Toader, pe urmele lui Dragnea: pune marea eliberare a infractorilor din închisori pe seama guvernului tehnocrat!

481

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a postat pe Facebook, luni seara, declaratii ale fostului ministru Raluca Pruna referitoare la proiectul privind trei zile de libertate ce ar putea fi acordate detinutilor pentru 30 de zile executate in conditii improprii.

„A se vedea – in noiembrie 2016″, a transmis Tudorel Toader, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Postarea sharuita de actualul ministru al Justitiei este un articol din 7 noiembrie 2016, in care fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna dadea explicatii referitor la proiectul privind cele trei zile de libertate care ar putea fi acordate condamnatilor pentru fiecare 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare, aceasta precizand ca din 2012 Romania trebuia sa adopte masuri si ca spera ca societatea sa fie mai toleranta.

De altfel, in urma cu cateva zile, fostul ministru transmitea ca proiectul legii privind recursul compensatoriu este un rezultat tehnocrat.

„Dl ministru ne spune ca, daca tot a terminat cu legile justitiei, isi pune acum priceperea in slujba rezolvarii problemelor din penitenciare. Aici nu a mai faultat proiectul adoptat tot anul trecut, de guvernul Ciolos. Caci acest recurs compensator cu care se impauneaza azi dl ministru e un rezultat tehnocrat, pe care trebuie numai sa il aplice. Sa va fie cu folos, dle Toader. E un proiect putin macelarit, dar ideea a ramas – recurs compensatoriu in zile libere, nu in bani. Eu inca mai sper sa vad un proiect legislativ, ceva scris, orice, promovat sub mandatul dlui Toader. Am rabdare, sunt numai vreo 7 luni de mandat, mai aveti timp dle ministru”, a scris Raluca Pruna pe Facebook.

Sambata, Tudorel Toader a facut alte precizari privind recusul compensatoriu, sustinand, pe pagina sa de Facebook, ca proiectul de legea fost trimis la Parlament inainte de a fi numit in functie. „Studiul de impact se face in procedura de legiferare si nu in faza de aplicare a legii”, scrie Tudorel Toader.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos