Tudorel Toader, prima dată a acționat și pe urmă a gândit! CTP: ”Sper ca ministrul Justiției să aibă de-a face cu unul din zecile de criminali eliberați!”

391

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirma ca, prin legea recursului compensatoriu, Tudorel Toader a urmarit sa inoculeze ideea ca multi dintre cei condamnati au ajuns de fapt la inchisoare in urma abuzurilor unui sistem opresiv.

El i-a urat ministrului Justitiei sa aiba de a face, fata in fata, „macar cu unul dintre cei 26 de condamnati pentru omor, omor calificat si omor deosebit de grav, care au fost eliberati”.

”Ce as vrea eu sa se intample: ca domnul ministru Tudorel Toader sa aiba de-a face, fata catre fata, nu cu un violator din cei 47 eliberati, ca nu stiu ce ar putea viola la domnul Toader, dar macar cu unul dintre cei 26 de condamnati pentru omor, omor calificat si omor deosebit de grav, care au fost eliberati. Daca se poate, as vrea sa se intalneasca domnul Tudorel cu unul dintre acestia. Daca nu se poate, macar cu un talhar de inalta calificare”, a declarat CTP.

Jurnalistul sustine ca prin eliberarile din inchisoare se doreste inocularea ideii ca nu toti cei condamnati sunt atat de rai si ca multi au fost presati de un sistem opresiv.

”Nu, pentru ca bolnavii nu intereseaza politic. Ideea de gratiere, de amnistie… Stiti ce este de fapt in spatele acestei eliberari? Este ideea care se doreste a fi transmisa in subconstientul si in constientul colectiv, ca multi dintre cei condamnati sunt condamnati pe nedrept. Sunt niste nevinovati pe care acesta justitie odioasa, in combinatie cu SRI, in asa-numitul ”Binom”, dar nu al lui Newton, face ceva echivalent cu politia politica a lui Nicolae Ceausescu. Asta este ideea.

Vasazica, toate personajele astea de prim-plan, care au dosare penale, de la Dragnea pana la Udrea, de la Ponta pana la Cocos, toti de fapt sunt niste haituiti, niste nevinovati. Niste disidenti, condamnati politic. Si intr-un fel sunt frati cu talharii, violatorii si ucigasii care au fost eliberati acum. Toti, condamnati pe nedrept de ”Binom”. Asta este de fapt ideea manipulatorie din spatele a ceea ce vedem de 10 luni, cu obstinatie, cu o tenacitate incredibila. Eu nu am vazut niciun Guvern, in 27 de ani, urmarind cu asemenea determinare telul asta legat de justitie, de nimic altceva”, a mai spus CTP.

CTP considera ca Tudorel Toader a aplicat politica lui Kim Jong-un, in sensul ca prima data a actionat si pe urma a gandit.

”As vrea sa mai remarc ceva in legatura cu domnul Tudorel Toader. I s-a reprosat ca nu a facut studiu de impact pentru aceasta lege care a eliberat detinuti. Nu este adevarat. Studiile de impact sunt aproximative. Ele se fac prin simulare, pe calculator, care este mai mult sau mai putin precisa. Tudorel Toader a procedat aidoma lui Kim Jong-un: a facut studiu de impact perfect, exact, care este asa: se va intampla ce s-a intamplat deja. Le-a dat drumul pe strazi si acum avem cifre foarte exacte. Nu cu aproximatii. Cum face Kim Jong-un: de ce sa stea sa testeze bomba cu hidrogen pe calculator? Da cu bomba in ocean si are testul cel mai bun, studiul de impact perfect. Deci sa nu mai fie acuzat domnul Tudorel Toader.

De asemenea, dansul a fost acuzat ca nu are dialog, ca nu se consulta. Are dialog! A si declarat: „Sunt deschis oricarui dialog, si in ce priveste comunicatul pe care il va da CSM, am replica deja pregatita. Asa e viziunea lui despre dialog, cu replici dinainte pregatite”, a concluzionat jurnalistul.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos