Tudorel Toader reactioneaza la „nemultumirile” DICTATORULUI DIN TELEORMAN: „Nu eu hotarasc daca voi fi sau nu remaniat!”

548

Ministrul Justiei Tudorel Toader i-a raspuns lui Liviu Dragnea, dupa ce liderul PSD s-a declarat nemultumit ca l-a sustinut pe Toader si l-a amenintat cu remanierea.

Toader a declarat, la Antena 3, ca nu el decide daca va fi remaniat sau nu si a raspuns acuzatiilor lui Liviu Dragnea care a sustinut ca este nemultumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema legii privind modificarea Codurilor penale. ”Eu hotarasc asta (n.r. – daca va fi remaniat)?! Eu spun daca se pune problema sau nu? ”, a spus Tudorel Toader.

„Proiectul de lege pentru modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala in acord cu CCR a fost elaborat la Ministerului Justitiei, a fost trimis catre Consiliului Superior al Magistraturii, am asteptat, ne-au trimis sugestiile, pe unele le-am luat in considerare pe alte nu, am dat forma finala si e pe siteul Ministerului Justitiei. Avem doua dezbateri publice cu societatea civila si asociatia judecatorilor, procurorilor. Si DNA si DIICOT si Parchetul General ne-au trimis propuneri si observatii si sugestii. Nu le-am luat in considerare pentru ca vizau alte solutii si alte modificari decat cele care izvorau din obligatia stabilita de CCR prin decizii. (…)

Cu privire la prag. Stiu in linii mari ce s-a afirmat de catre doamna judecator, dar uitandu-ne la proiectul de lege si obligatia care este inscrisa in programul de guvernare de modificarea codului penal in acord cu deciziile Curtii Constitutionale. Decizia referitoare la abuzul in serviciu prevede in dispozitiv se inlocuieste sintagma „indeplinirea defectuoasa” cu incalcarea unei obligatii din lege”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Antena 3, ca este nemultumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema legii privind modificarea Codurilor penale, si nu poate spune ca este „foarte multumit” ca l-a sustinut ca ministru, adaugand ca sunt si alti membri ai Cabinetului fata de care are rezerve, scrie aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos