Tudorel Toader, replica nervoasa pentru Augustin Lazar: Se afla intr-o grava eroare!

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, afirma ca procurorul general „se afla intr-o grava eroare, plasand justitia, una dintre cele trei puteri, in afara puterilor statului, deasupra acestora”. El spune ca, daca una dintre cele trei puteri isi incalca limitele constitutionale, CCR solutioneaza conflictele de natura constitutionala. „in conditiile in care puterea judecatoreasca a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de inteles ca nu isi poate judeca propria cauza”, adauga Toader.

„Sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele! Procurorul general ne transmite faptul ca „justitia este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor in stat”! Procurorul general se afla intr-o grava eroare, plasand justitia, una dintre cele trei puteri, in afara puterilor statului, deasupra acestora!”, scrie ministrul Justitiei pe Facebook, duminica seara.

El adauga ca, in ipoteza in care una dintre cele trei puteri isi incalca limitele constitutionale, echilibrul se restabileste de catre CCR, prin solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala.

„in conditiile in care puterea judecatoreasca a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de inteles ca nu isi poate judeca propria cauza!”, mai scrie Toader.

Augustin Lazar a postat, duminica, pe Facebook, un mesaj in care vorbeste despre capacitatea magistratilor din Romania de a rezista ”la presiuni si influente exterioare”.

”Tanara magistratura din Romania a ajuns la maturitatea si profesionalismul care-i permit sa reziste la presiuni si influente exterioare, dand dovada de o deosebita responsabilitate in apararea, la standarde europene, a independentei institutiilor judiciare”, spune Lazar.

Acesta afirma ca ”independenta judecatorilor si procurorilor nu este un privilegiu sau o prerogativa personala, ci reprezinta o necesitate pentru a ne asigura ca justitia, ca una dintre puterile statului, prin institutiile sale, este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor si a corectitudinii relatiei dintre stat si cetateni”.

”Magistratii sunt obligati sa apere independenta justitiei ca pe o garantie pentru societate, fara de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratica, organizata pe principiile suprematiei dreptului”, mai spune Lazar.

Aproximativ o suta de magistrati au protestat, duminica seara, in fata Curtii de Apel Bucuresti, nemultumiti de modificarile aduse legilor justitiei.

De asemenea, ei isi declarau sustinerea fata de procurorul general Augustin Lazar, evaluat de ministrul Justitiei. „Respectarea avizului Comisiei de la Venetia”, „Prezent pentru evaluare”, „Justitie independenta” au fost cateva dintre mesajele afisate de participantii la protest.

Tudorel Toader, replica nervoasa pentru Augustin Lazar: Se afla intr-o grava eroare! was last modified: septembrie 16th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close