Tudorel Toader, una face în România, alta spune la Bruxelles! Președintele ICCJ: oficialilor de la Bruxelles le-au fost prezentate alte propuneri legislative – ”Au fost mințiți!”

424

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a afirmat joi ca a aflat din presa ca oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat alte propuneri legislative legate de modificarea legilor Justitiei.

„Imi pun urmatoarea intrebare: Suntem siguri asupra caror legi suntem noi chemati astazi sa ne dam avizul? Pun aceasta intrebare pentru ca noi suntem sesizati cu trei propuneri parlamentare in ceea ce priveste modificarea legilor 303, 304 si 317 si am aflat recent, din presa din pacate, ca in urma cu vreo doua zile oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat si li s-a cerut punctul de vedere sau, ma rog, au fost supuse dezbaterii alte propuneri legislative. In aceste conditii stau si ma intreb: exista dialog, exista transparenta, exista colaborare inter-institutionala de buna credinta? (…) Au fost mintiti oficialii de la Bruxelles? Nu stiu, imi pun intrebarea, suntem mintiti noi?”, a declarat Cristina Tarcea, in cadrul sedintei plenului CSM.

In replica, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat ca proiectul asupra caruia CSM trebuie sa dea aviz este cel primit de la Comisia special constituita.

„Ce stiu eu este urmatorul lucru: ca avizul pe care Consiliul Superior al Magistraturii este chemat sa-l dea este aviz pe proiectul de lege si proiectul de lege este cel pe care CSM l-a primit de la Comisia special constituita. Acea comisie si-a insusit proiectul initiat la nivelul Ministerului Justitiei, ca si l-a insusit cu modificari mai multe sau mai putine, mai profunde, mai bune sau mai rele — este deja o alta discutie. Prin urmare, CSM are pe masa, spre analiza, spre examinare, spre avizare pozitiva sau negativa, proiectul primit de la Comisia special constituita. Discutii in spatiul public sunt multe, chiar si cea pe care astazi o purtam aici in conditiile in care publicitatea este asigurata”, a raspuns Tudorel Toader.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discuta joi propunerile legislative de modificare a legilor Justitiei primite de la Camera Deputatilor.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos