Mihai Tudose l-a demis, marți, pe Bogdan Stan din funcția de președinte al ANAF. Această decizie a atras felicitări din partea lui Sorin Grindeanu, care de altfel i-a și sugerat lui Tudose, în bilanțul făcut la finalul mandatului de premier, să demită conducerea Fiscului.

”Îl felicit pe premierul Mihai Tudose pentru decizia de a-l demite pe șeful ANAF, Bogdan Stan. Mă bucur că, după o lună, a ajuns la aceeași concluzie la care am ajuns și eu: Fiscul avea o mare problemă de management, iar schimbarea se impunea”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

De altfel, presa a și speculat la finalul mandatului lui Grindeanu că schimbarea președintelui ANAF a fost unul din motivele de dispută dintre Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea.

Victor Ponta a ținut să precizeze ce constatări a făcut în urma acestei decizii. Fostul premier spune într-un mesaj postat pe Facebook că decizia lui Tudose arată că începe să fie independent de Liviu Dragnea.

„Incep sa sper ca Premierul Tudose chiar va conduce el Guvernul – ceea ce oricum e singura solutie ca lucrurile sa evolueze bine!”, scrie Ponta pe Facebook. Fostul premier remarcă trei chestiuni în care Mihai Tudose a acţionat contrat declaraţiilor preşedintelui PSD:

„1. A spus Grindeanu ca seful ANAF trebuie demis – a spus Dragnea ca trebuie tinut in functie ( ca doar era omul lui) – Tudose l-a demis azi.

2. Au spus toti reprezentantii mediului de business, specialistii si Comisia Europeana ca impozitul pe cifra de afaceri este o mare greseala – a spus Dragnea ca e bun acest impozit si ca face parte din „gandirea sa economica” de tip latino-american ( nu am spus chiar brazilian) – Tudose a anuntat ieri ca nu se introduce.

3. Am spus eu de ani de zile ca principala preocupare de parteneriat a Guvernului trebuie sa fie cu Moldova – Dragnea a spus ca trebuie cu Israelul ( ca pe acolo spera el sa mai organizeze o vizita cu poze la Washington – sigur la un pret apreciabil ) – Tudose merge saptamana asta la Chisinau.”

Daca se renunta si la traznaia cu „impozitul pe gospodarie”, daca se fac investitii fara sa mai fie „dirijate” de Sevil conform ordinelor politice ale „Sefului” si daca nu se face faimosul „Fond Suveran” prin ordonanta de urgenta ci se transmite la Parlament proiectul sa isi asume Dragnea raspunderea (politica dar si juridica) deja lucrurile incep sa arate mai bine!”, a scris Victor Ponta.