Tudose a gasit ”buba” din economie! Nu furturile masive ale clasei politice saracesc Romania, ci contractele part-time ”eludeaza statul”!

447

Guvernul va discuta în şedinţa de joi un proiect de act normativ care implementează plata CAS şi CASS de către angajator la nivelul salariului minim pe economie pentru contractele part-time, a anunţat, în debutul reuniunii, premierul Mihai Tudose, precizând că excepţie de la această regulă vor face studenţii, elevii, pensionarii.

„Tot astăzi (joi – n.r.) vom lua în dezbatere un act normativ foarte disputat în ultimul timp care implementează plata CAS şi CASS de către angajator la nivelul salariului minim pe economie pentru angajaţii cu part-time. În fapt, devenise o practică şi este astăzi o practică angajatul să fie ţinut ca part-time, cu patru ore, cu cinci ore, cu două ore şi plătită diferenţa până la salariul minim din mână, la negru, (…) eludând statul.

Excepţia de la regula instituită astăzi va consta în faptul că studenţii, elevii, pensionarii vor fi excepţiile de la această regulă. Ei vor putea în continuare să fie angajaţi part-time fără ca angajatorul să plătească norma întreagă”, a explicat Tudose, potrivit agerpres.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos