Tupeu de ministru PSD! ”Expertul” Mihai Fifor se ia in gura cu analistii FMI si Banca Mondiala pe subiectul cresterii economice: ”Sunt de rea credinta!”

469

Analistii care au sustinut ca Romania nu are o crestere economica sanatoasa au fost contrazisi etapa cu etapa de la preluarea guvernarii, iar cifrele de la statistica arata o crestere bazata pe productie, pe exporturi, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ministrul Economiei, Mihai Fifor, scrie aktual24.ro.

Ministrul a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza afirmatiile unor analisti care sustin ca aceasta crestere economica e bazata pe consum si nu va avea efecte benefice pe termen lung.

”Vocile acestea de analisti care una-doua sar sa spuna ca Romania nu are o crestere sanatoasa au fost contrazise etapa cu etapa de la preluarea guvernarii. Prima data a venit FMI si a spus: e dezastru, Romania are o problema! A venit Banca Mondiala: e dezastru! Cifre peste cifre. Intotdeauna aceste cifre au fost contrazise de cresterea economica a Romaniei. Nu poti sa ai a doua cea mai mare crestere economica din Europa si sa spui ca lucrul acesta se datoreaza doar consumului. In opinia mea este o abordare cel putin cu rea credinta”, a raspuns Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca Romania nu a mai avut de multa vreme o astfel de crestere economica sustenabila, bazata pe productie, pe exporturi.

”Cine vrea sa vada cu adevarat cifrele de la statistica, o sa constate ca e o crestere economica bazata pe productie, bazata pe exporturi, ceea ce Romania nu a mai avut de foarte multa vreme. Si este o crestere economica sustenabila, prin urmare sanatoasa. Masurile luate de guvernarea noastra in cele opt luni de guvernare produc efecte”, a precizat Fifor.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a efectuat, joi, o vizita de lucru la mai multe obiective de interes national din Prahova, aflate sub autoritatea Ministerului Economiei. La finalul vizitei a sustinut, la sediul PSD din Ploiesti, o conferinta de presa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos