Tupeu fara margini marca Tariceanu! A cerut rechemarea lui George Maior!

342

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut rechemarea in tara, de la misiunea diplomatica, a ambasadorului Romaniei in Statele Unite, George Maior.

„Resping afirmatiile despre prestatia mea”, a fost reactia ambasadorului. „Nu am promovat vreodata ideea ca Romania este un stat corupt”, a adaugat el.

Declaratiile sale vin dupa ce presedintele Senatului a spus ca declaratiile lui Maior cu privire la scrisoarea trimisa de avocatul presedintelui american, Rudolhp Giuliani, oficialilor din Romania ca fiind „cel putin nefericite”.

„Suntem in fata unei premiere absolute, ca un ambasador sa dea explicatii in fata Parlamentului pentru o serie de declaratii facute si pe care eu le apreciez cel putin ca necalificate. Aceste declaratii au fost facute cu acordul MAE? Vreau sa subliniez ca, din punctul meu de vedere, performanta pe care ati avut-o in calitate de ambasador al SUA este foarte slaba. Nu am vazut niciun progres in chestiunea legata de vizele cu romani, rezultate zero de dialog la nivel guvernamental si parlamentar si pe dimensiunea economica a Parteneriatului strategic”, a spus Tariceanu.

Presedintele ALDE a mai spus ca aprecierile lui Maior au fost „partizane” si intra in lupta politica americana, angajand Guvernul roman si statul roman.

„Aprecierile pe care le-ati facut partizan legate de scrisoarea regretatului John McCain si alte fostului procuror al New York-ului induc impresia ca dvs intrati in aceasta lupta interna si angajati si Guvernul roman si statul roman in aceasta disputa interna, indepartandu-va de la obligatia de a va retine declaratiile. Asa cum noi pretindem ambasadorilor straini sa nu intervina in politica noastra, asa dorim si noi”, a mai spus Tariceanu.

„Pentru aceste motive eu am sa solicit membrilor comisiei, nu fac un secret din acest lucru, sa adresam o scrisoare Ministerului de Externe in care sa consideram in practica ca misiunea dvs nu poate sa continue pe mai departe in conditiile prezente”, a mai spus Tariceanu.

In replica, ambasadorul George Maior a spus ca Parteneriatul Strategic a evoluat si este fals ca s-a implicat in politica externa.

„Parteneriatul Strategic a evoluat exceptional, dialogul a evoluat (…). Este complet falsa declaratia ca m-am implicat in politica externa. Am facut declaratii despre o persoana privata care a emis o opinie, iar expunand opiniei publice o realitate, cred ca am facut un lucru bun”, a spus Maior.

Tariceanu i-a cerut apoi „sa adopte o atitudine cuviincioase ca poate a vazut cum se desfasoara audierile in Congresul SUA”.

Pe de alta parte, Alina Gorghiu (PNL) a spus, pe de alta parte, ca aceasta audiere este, de fapt, o reglare de conturi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos