Tupeu fara margini pentru primarul Capitalei care locuieste Ilfov! Gabriela Firea: „Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti!”

370

Ministrul Mediului, Costel Alexe, are o replica taioasa pentru Gabriela Firea dupa ce aceasta i-a recomandat „sa se mute din Bucuresti” daca nu-i convine ca aerul este poluat. „Mutati-va dumneavoastra IN Bucuresti! Dumneavoastra locuiti in judetul Ilfov. Poate daca ati locui efectiv in Bucuresti v-ar pasa mai mult de traficul infernal si de poluare”, ii transmite Alexe lui Firea.

„NU ma las intimidat! Doamna primar Firea, aveti cumva impresia ca orasul Bucuresti e proprietatea dumneavoastra?

Imi recomandati ‘sa ma mut din Bucuresti’ daca nu imi convine faptul ca orasul este unul extrem de poluat si care genereaza deseuri, asa cum am atras atentia.

Am si eu cateva recomandari, doamna primar:

  1. Mutati-va dumneavoastra IN Bucuresti! Dumneavoastra locuiti in judetul Ilfov. Poate daca ati locui efectiv in Bucuresti v-ar pasa mai mult de traficul infernal si de poluare.
  2. Retineti asta, stimata doamna: Bucurestenii pur si simplu ‘inhaleaza otrava’. Asta este poluarea: Otrava lenta. Aveati timp sa faceti ceva pentru a combate poluarea din Capitala fiind primar ‘de doar trei ani si jumatate’. Nu doar ca nu ati reusit, dar problemele s-au agravat in mandatul dumneavoastra.
  3. Inteleg faptul ca aveti nevoie sa va certati cu cineva – cu premierul Orban, cu mine, cu opozitia din Consiliul General – ca sa va victimizati si sa acoperiti faptul ca Bucurestiul e sufocat si are mai multe probleme decat inainte de mandatul dumneavoastra.

Dar cand vorbim de poluare mai bine lasati capul jos, va certati mai putin si munciti mai mult pentru rezolvarea problemei. E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre.

Cifrele nu mint: Poluarea din Bucuresti e grava si ii afecteaza pe locuitori. Nu mai bine lasati dumneavoastra declaratiile bombastice si tafnoase si va apucati de treaba?”, a scris Alexe pe Facebook, aproape de miezul noptii.

Ministrul Mediului Costel Alexe si Gabriela Firea au avut, marti seara, un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitala, cel dintai reprosandu-i ca Primaria nu a luat masuri pentru imbunatatirea calitatii aerului. „Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti”, ii raspunde Firea.

„Sunt revoltat. Ministerul poarta o corespondenta si i-am pus in vedere Primariei Capitalei de fiecare data ca trebuie sa se preocupe sa identifice solutii pentru ca Bucurestiul astazi produce un milion de tone de deseuri pe an din cele 6 pe care le produce Romania”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena3.

In replica, primarul general Gabriela Firea a spus ca Primaria Capitalei a luat masuri pentru imbunatatirea calitatii aerului, iar faptul ca Bucurestiul este pe locul 4 in privinta poluarii si nu pe primul inseamna ca proiectele derulate au dat roade.

„Faptul ca avem din ce in ce mai multe masini proprietate personala de aproape unica folosinta e un fapt ingrijorator. De aceea, facem campanii ca cetatenii sa foloseasca transportul public in comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru ca avem obisnuinta de a circula cu autoturismul personal”, a spus Firea la acelasi post de televiziune, citata de Mediafax.

Firea a mai spus ca Guvernul PNL ii mentioneaza numele in discutii privind poluarea doar pentru a exista un tap ispasitor.

„S-au facut lucruri si se vor face. Este foarte bine ca e preocupat (ministrul Mediului, n.r.). Partea proasta este ca ai tai colegi nu au facut in Consiliul General pentru a imbunatati calitatea mediului si dumnealui vine si ne da lectii. Nu mi-a pronuntat numele, dar toti stiu cine e primar general”, mai spune Firea.

La randul lui, Costel Alexe spune ca bucurestenii respira in fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia masuri in acest sens.

Firea i-a raspuns: „E foarte rau ca un ministru nu stie ce se intampla in Bucuresti. (…) Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti!”.

Alexe: „Noi sa ne mutam din Bucuresti, doamna? Dumneavoastra ar trebui sa aveti o administratie performanta”, transmite Aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos