Tupeu marca PSD! Florin „Ciordache”: Daca am dezincrimina noi abuzul in serviciu prin OUG, ce credeti ca ar fi? Ar fi foarte bine!

424

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, afirma ca ar trebui sa fie adoptata cat mai curand o ordonanta pentru modificarea codurilor penale pentru a se elimina practica neunitara.

„Daca am dezincrimina noi abuzul in serviciu prin OUG, ce credeti ca ar fi?”, a spus Iordache, adaugand ca aceasta infractiune a „creat o prea mare pasiune”.

„Eu cred ca, cu cat se va da mai repede o astfel de OUG, cu atat se va elimina haosul din instante. (…) Sunt oameni pe care o instanta ii condamna, pe aceeasi fapta o alta instata ii achita. Pentru a elimina aceasta practica neunitara cred ca este cu cat mai repede, cu atat mai bine”, a spus, vineri, Florin Iordache, intrebat fiind despre ordonanta privind modificarea codurilor penale pe care o pregateste Guvernul.

Iordache a afirmat ca abuzul in serviciu „a creat o prea mare pasiune”.

„Abuzul in serviciu a creat o prea mare pasiune. Dar, daca am dezincrimina noi abuzul in serviciu prin OUG, ce credeti ca ar fi? Ar fi foarte bine. Ar fi si o solutie dezincriminarea pentru ca abuzul in serviciu eu cred ca a creat prea multa pasiune si prea multa disputa. Sa vedem motivarea CCR de miercuri si, din cate stiu eu, da posibilitatea legiuitorilor sa elimine aceasta infractiune”, a mai spus Iordache.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca in Comitetul Executiv National al PSD s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor Ordonante de Urgenta pentru Codurile penale.