Tupeu marca PSD! Penalul Nastase il da in judecata pe presedintele Romaniei ca i-a retras decoratia!

661

Fostul premier Adrian Nastase a anuntat joi seara, la Romania TV, ca il va da in judecata pe presedintele Klaus Iohannis, care i-a retras decoratia pe motiv ca este condamnat penal definitiv.

„Am trecut intr-o alta faza, am facut o plangere prealabila, urmeaza o actiune in instanta, pentru ca dupa parerea mea e vorba de un gest discretionar in conditiile in care textul respectiv nu ofera niciun fel de garantie de stabilitate in ceea ce priveste acordarea sau retragerea decoratiilor. (…)

A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani si a reexamina acele lucruri este absolut aberant.

Nu discutam aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, intr-un fel mi se pare un gest absolut meschin si cu asta incheiem un capitol care ma deranjeaza”, a precizat Adrian Nastase, citat de Mediafax.

Reamintim ca, gratie faptului ca a fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei”, Nastase – condamnat definitiv in doua dosare penale – a fost invitat recent la Cotroceni, la receptia organizata cu ocazia Zilei Nationale, insa prezenta sa a starnit un adevarat scandal in spatiul public. De unde si decizia presedintelui Klaus Iohannis de a le retrage decoratiile condamnatilor penal.

La scurt timp dupa ce i-a fost retrasa decoratia, fostul prim-ministru PSD a publicat un mesaj pe blogul sau in care se compara cu nimeni altul decat Iuliu Maniu si se dezlantuie la adresa sefului statului Klaus Iohannis, pe care il eticheteaza drept „ipocrit si penibil”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos