Tupeu marca PSD! Procurorii DNA dezvaluie ca primarul social democrat din Deveselu a cerut spaga pentru drumul militar care duce la scutul antiracheta!

402

Rechizitoriul procurorilor DNA scot la iveala detalii inedite despre primarul PSD din Deveselu, Ion Aliman, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita. In 2015, edilul ar fi cerut spaga 70.000 de lei, reprezentand un comision de 5% din contractul de reabilitare drumuri comunale din localitate, printre care si drumul militar de 620 de metri care leaga DN 54 Caracal – Corabia de baza militara de la Deveselu, unde se afla scutul militar antiracheta al NATO, sustin procurorii, scrie g4media.

“Inculpatul Aliman Ion a dorit sa tina blocati acesti bani pana la momentul negocierii si stabilirii unui comision, pentru sine, cu titlu de mita, in legatura cu drumul militar ce fusese finalizat de SC (…..) SRL la 17.06.2013, asa cum rezulta si din declaratiile martorului (…..)”, se arata in rechizitoriul ce a fost pus la dispozitia G4Media.ro de catre DNA in forma anonimizata, in baza legii 544/2001.

Contractul de reabilitare drumuri era in valoare de peste 9,2 milioane de lei. Numai drumul militar a costat aproape 1,3 milioane de lei, potrivit documentului DNA. Pana la urma, primarul nu a mai primit banii si procurorii l-au trimis in judecata pentru infractiunea de luare de mita “sub forma pretinderii”. Firma care a realizat lucrarile este Construct Plus din Giurgiu a lui Madalin Stan, finul lui Nelu Iordache, un alt afacerist cu probleme penale la DNA.

“Noi ne pregatim sa ne indeplinim partea de promisiuni si anume ca vom reusi sa terminam in timp util lucrarile elementare de care atat ei, partea americana, cat si locuitorii comunei Deveselu au nevoie”, declara primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, pentru Adevarul, in februarie 2013, la inceperea lucrarilor de amenajare a bazei militare de la Deveselu.

Lucrarile privind baza militara care gazduieste scutul antiracheta au costat Guvernul SUA 400 milioane dolari. Se adauga 20 de milioane de dolari cheltuiti anual pentru functionarea sistemului, potrivit oficialilor americani. Ulterior, scutul a intrat in jurisdictia NATO.