Tupeul Gabrielei Firea nu are limite. A lansat un nou atac impotriva fondatoarelor Asocatiei Daruieste Viata: „Care este integritatea acestor persoane, ca se lauda cu donatii fizice si private?”

1159

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca nu regreta decizia de a distribui o postare cu un limbaj controversat pe Facebook, motivand ca a dat share pe contul ei personal de Facebook si ca a fost de acord cu „fondul problemei”. In momentul in care a fost rugata de jurnalistul Florin Negrutiu sa citeasca postarea controversata, Gabriela Firea a inchis telefonul.

„Nu am facut nimic altceva decat sa dau acel share care, dincolo de limbajul potrivit Facebook-ului, pentru ca nimeni nu s-a simtit lezat si suparat cand alte persoane au scris intr-un anumit limbaj de Facebook nu s-a indignat – am fost de acord nu neaparat cu acele cuvinte, ci cu fondul problemei. si anume ca opinia publica este manipulata, este mintita prin omisiune, spunandu-se ca se construieste o cladire langa un spital exclusiv din fonduri private, lucru laudabil, si nu am jignit niciodata donatorii”, a spu Gabriela Firea la Digi24.

„Am spus ca este normal ca adevarul sa iasa la iveala si sa se stie ca si Primaria Capitalei are o contributie la realizarea acestui proiect. Daca acest adevar ustura atat de tare, mergem in instanta”, a adaugat ea, in conditiile in care fondatoarele asociatiei Daruieste Viata, care construiesc de la zero primul spital oncologic pentru copii, au spus ca o vor da in judecata.

Intrebata daca oamenii s-au simtit jigniti de cuvintele controversate din postare, Firea a raspuns: „S-au simtit jigniti doar cei care au vrut sa-mi faca mie rau ca om politic si ca primar general, pentru ca eu nu am adus nicio jignire niciunei persoane”.

”Care este integritatea acestor persoane, ca se lauda cu donatiile unor persoane private si fizice?”, s-a întrebat Firea, care a intrat într-un dialog tensionat cu jurnalistul Florin Negrutiu.

Edilul a contrazis fondatoarele Daruieste Viata, care spuneau ca terenul pe care se construieste spitalul nu apartine primariei, ci statului, spunand ca acel teren a fost transferat in 2003 la Primaria Bucuresti. „Nu am vrut altceva decat sa se afle adevarul, pentru ca se spune tot timpul ca primarii nu fac, ministrii nu fac, doar acest ONG face”, a spus ea.

Rugata sa citeasca mesajul pe care l-a distribuit saptamana trecuta, Gabriela Firea a spus: „Daca vreti sa faceti analiza pe text a tuturor postarilor pe Facebook, ca invit sa incepem cu cele care imi sunt mie adresate si cuvintele care se refera la persoana mea, atat publica, cat si privata, de catre acesti influenceri care sustin ca numai acest ONG, singurul din Romania face lucruri minunate – repet, face lucruri minunate si in acest sens am invitat acest ONG vineri la Primaria Capitalei, sa ne spuna in ce sens putem contribui la dinamizarea acestui proiect, iar el sa fie fezabil”.

Jurnalistul Florin Negrutiu, care a intervenit in discutie, a intrebat-o pe Gabriela Firea daca ii pare rau ca a dat share acelei postari.

„imi pare rau de scandalul care a iesit, dar nu imi pare rau ca am sustinut o idee corecta”, a spus ea.

Firea a continuat spunand ca la sase zile de la distribuirea acelei postari, a aparut „o adevarata gherila pe Facebook” impotriva sa.

Cand a fost rugata din nou de Florin Negrutiu sa citeasca textul postarii, Gabriela Firea a inchis telefonul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos