Tutuianu, o nuca prea tare pentru Dragnea! Primarii din Dambovita il sustin neconditionat pe Tutuianu: „PSD este condus in mod discretionar”

304

PSD Dambovita anunta, vineri, printr-o scrisoare deschisa, ca il sustine pe presedintele organizatiei, senatorul Adrian Tutuianu, si ca se delimiteaza de cei care au inregistrat discutii din interiorul sedintelor de partid. In scrisoare, semnata de 66 de primari din Dambovita, se afirma ca PSD este condus in „mod discretionar”.

”Toate discutiile care fac obiectul inregistrarilor au avut loc in interiorul partidului, in cadrul intalnirilor conducerii organizatiei judetene cu primarii, viceprimarii, consilierii judeteni si consilierii locali, la solicitarea acestora, cu privire la dezbaterile din cadrul CEX national. Ne delimitam de atitudinea colegilor nostri, care si-au permis sa inregistreze discutii din interiorul partidului si apoi sa trimita aceste inregistrari unor televiziuni nationale, cu scopul vadit de a discredita atat liderul organizatiei cat si organizatia PSD Dambovita”, se precizeaza in scrisoarea deschisa a PSD Dambovita.

Social-democratii damboviteni spun ca incearca sa ii identifice pe cei care au facut inregistrarile.

”Vom apela la toate mijloacele legale pentru a identifica acele persoane care au realizat sau care au dispus sa se faca aceste inregistrari si vom proceda la sanctionarea lor conform Statutului PSD. Aceste practici sunt de condamnat si au fost condamnate inclusiv de liderul partidului, domnul Liviu Dragnea”, se precizeaza in scrisoarea deschisa.

Totodata, se arata ca scrisoarea semnata de Adrian Tutuianu, ca si punctele de vedere exprimate in cadrul CEX National al PSD si in cadrul sedintelor PSD Dambovita au ”deplina” sustinere a primarilor PSD din judet.

”Ingrijorarile sale cu privire la situatia partidului si directia in care acesta se indreapta sunt si ingrijorarile membrilor si simpatizantilor PSD. Nemultumirile exprimate de presedintele Adrian Tutuianu cu privire la activitatea unor ministri sunt semnalate inclusiv de membri PSD Dambovita, in numeroase randuri si se bazeaza, in special, pe faptul ca in campaniile electorale au fost asumate o serie de promisiuni pentru indeplinirea carora depindem de sprijinul Guvernului, si care, nici pana azi nu si-au gasit rezolvare (situatia industriei de aparare din judet, situatia drumurilor nationale, situatia stadionului din municipiul Targoviste etc)”, se mai spune in scrisoarea deschisa.

De asemenea, semnatarii acesteia spun ca nu este nevoie de niciun sondaj de opinie pentru a observa ca PSD se afla intr-o situatie dificila si ca suportul popular a fost considerabil diminuat ”din cauza modului discretionar in care este condus partidul si din cauza slabei performante a unor membri ai Guvernului”.

Social-democratii din Dambovita mai cer liderilor partidului sa inceteze atacurile la adresa lui Tutuianu si spun ca orice tentativa de inlocuire a acestuia de la conducerea organizatiei judetene de partid este destinata esecului.

”Cerem tuturor liderilor partidului sa inceteze atacul la presedintele PSD Dambovita, organizatie de referinta, care a obtinut in toate bataliile politice rezultate remarcabile, inclusiv acum situandu-se pe locul II pe tara, transmitandu-le ca Adrian Tutuianu are intreaga noastra sustinere si ca este condamnata la esec orice tentativa de inlocuire a acestuia de la conducerea Organizatiei PSD Dambovita, inlocuire care ar echivala cu distrugerea unei echipe puternice si cu cel mai mare favor facut adversarilor nostri politici, atat la nivel local, cat si la nivel national”, se precizeaza in scrisoarea deschisa.

Aceasta este semnata de 66 de primari si de conducerea Consiliului Judetean Dambovita si are sustinerea Ligii Alesilor Locali a PSD Dambovita.

”Biroul Executiv al Ligii Alesilor Locali PSD Dambovita, liga care are in componenta 66 de primari, 22 de consilieri judeteni (incluzand presedintele consiliului judetean si cei doi vicepresedinti), 683 de consilieri locali, intrunit la data de 12.10.2018, a hotarat, in unanimitate, sustinerea neconditionata a presedintelui organizatiei judetene a PSD Dambovita, domnul Adrian Tutuianu, si a pozitiei publice asumate de primarii PSD din judetul Dambovita alaturi de conducerea Consiliului Judetean”, se arata intr-un comunicat, remis, vineri, de Liga Alesilor Locali PSD Dambovita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos