Țuțuianu regretă circul candidaturilor de la Congresul PSD și vrea mai mult focus pe legile Justiției și prezumția de nevinovăție, ”sunt subiecte care nu pot fi ocolite”!

281

Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, a declarat ca este necesar Congresul PSD pentru adoptarea unui document programatic pentru perioada 2018 – 2020 si si-a exprimat regretul ca atentia este orientata catre candidaturi. In cele prinse in rezolutia de la Congres vor fi teme pe zona de Justitie.

„E foarte limpede. Avem nevoie de un document programatic pentru perioada 2018 – 2020, dar, din pacate, cea mai mare pasiune, reflectata si in presa, se pune pe cine candideaza. Am discutat. (…) Cei care au dorit sa-si aduca contributia la acest document au comunicat. Maine, el va fi prezentat in plenul Congresului. Documentul va face referire si la Justitie cu siguranta, pentru ca este un lucru important, indelung discutat.

Sunt in curs modificarile pe care le-am adus Legilor Justitiei, pentru a reintra in discutie in comisia speciala, si codurile trebuie in acord cu deciziile CCR. Dupa cum stiti, (n.r.- pana) la 1 aprilie, trebuie sa transpunem si Directiva privind prezumtia de nevinovatie. Deci, sunt subiecte care nu pot fi ocolite”, a afirmat Tutuianu, vineri, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Apararii a precizat faptul ca discutia referitoare la observatori „nu a fost aprinsa“. „S-a decis ca fiecare dintre candidati sa aiba observatori pe zona unde se voteaza si pe zona urnelor. Totdeauna conteaza sustinerea pe care o are presedintele fata de un candidat sau altul, dar cred ca conteaza si prestatia de pana acum a fiecarui candidat, modul in care este receptat de colegii de partid”, a completat Adrian Tutuianu.

Sursa: aktual24.ro