TVR sub asediul total PSD-ALDE! Unui candidat independent la functia de primar al Craiovei i s-a INTERZIS accesul la o dezbatere publica televizata! Motivul e halucinant!

436

Partidele politice fac tot posibilul de a lua orice drept cetatenesc oamenilor simpli care doresc sa acceada in functii administrative fara a trece prin filtrul de partid, scrie stireazilei.com.

Unul dintre aceste filtre este si TVR o institutie cu buget faraonic si cu performante pitice. Chiar si asa institutia este pusa in slujba celor aflati vremelnic la putere.

Patania avocatului Lucian-Bernd Sauleanu, candidat la Primaria Craiova la alegerile locale partiale din 11 iunie, este un caz scoala de cum sunt facute legile in Parlament in defavoarea oamenilor de rand si in ce fel este gandit procesul electoral pentru a nu castiga cineva din afara.

Lucian-Bernd Sauleanu, decanul Baroului Dolj, candidat independent la functia de primar al municipiului Craiova spune ca nu se lasa invins de aceste intimidari si va continua lupta pentru a scoate la iveala toate defectiunile administratiei Craiovei cat si sa se respecte drepturile oricarui cetatean in relatia cu institutiile publice:

 

”Atunci cand mi-am asumat candidatura pentru functia de primar al Municipiului Craiova, la alegerile locale partiale din 11 iunie 2017, am sperat, la fel ca orice membru al comunitatii, ca vom avea parte de o dezbatere onesta, cinstita si utila.

Mi-am declarat in nenumarate randuri disponibilitatea de a vorbi despre probleme si solutii, despre ce s-a facut, ce se poate face si cum ar trebui sa ne uitam spre viitor. Am pornit de la premisa ca toti cei implicati vor binele acestui oras.

Descopar, in chiar debutul acestei campanii, ca nu este tocmai asa.

Spre dezamagirea mea, sunt obligat sa constat ca prima cedare vine din partea televiziunii publice care a ales sa imi blocheze accesul la dezbaterile electorale invocand selectiv texte de lege.

Refuzul TVR Craiova este stupefiant incalcand dreptul la libertatea de exprimare si rolul acestei institutii care trebuia sa organizeze o dezbatere echitabila, echilibrata si corecta pentru toti candidatii. Este ilegal si am subliniat asta in sesizarea pe care am adresat-o deja Consiliului National al Audiovizualului.

Ii avertizez pe cei care conduc statia respectiva de televiziune ca misiunea lor este inca aceea de a servi publicul cu informatii si dezbateri relevante, iar comportamentul lor neprofesionist afecteaza grav interesele cetatenilor chemati la vot pe 11 iunie.  Altfel spus, TVR Craiova incearca in mod periculos, sa influenteze rezultatul alegerilor locale in favoarea candidatului PSD.

Consider inadmisibil ca o televiziune platita din banii contribuablilor isi permite sa intervina atat de brutal intr-o competitie electorala. Stiu ca PSD face tot ce ii sta in putinta pentru a controla si folosi in interes propriu toate resursele regiilor si companiilor de stat. Acest derapaj nepermis de principiile democratiei este doar ultima dovada dintr-un lung sir.

Am promis ca am sa militez pentru drepturile craiovenilor asa cum am facut-o in douazeci de ani de cariera juridica. Nu o sa renunt acum. Sunt alaturi de mine zecile de mii de craioveni care s-au saturat de abuzurile PSD. Acesti oameni au in mine un aliat care nu va renunta”.

Lui Lucian-Bernd Sauleanu i s-a interzis accesul la o dezbatere televizata la TVR Craiova pe motiv ca legea ii permite doar cinci minute de campanie. Iata raspunsul halucinant al unei televiziuni platita din bani publici, care ar trebui sa fie impartiala cu toti candidatii:

“Referitor la sesizarea inregistrata sub nr. 708/31 mai 2017 formulata de dumneavoastra in calitate de candidat independent la functia de Primar al Municipiului Craiova in alegerile locale partiale organizate la data de 11 iunie 2017, in termen legal precizam urmatoarele: Candidatii si reprezentantii partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale si ai organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, precum si candidatii independenti, denumiti in continuare competitori electorali, au acces gratuit la posturile de radio si de televiziune, publice si privat, in conditiile art. 66-68 din Legea nr 115/2015. In acest sens, in data de 26 mai 2017, in cadrul intalnirii de la Studioul TVR Craiova… am adus la cunostinta tuturor tipurile de emisiuni ce urmeaza a fi realizate de TVR Craiova in cadrul campaniei electorale, respectiv emisiuni electorale… precum si emisiuni de dezbatere. In conformitatea cu dispozitiile art.68, alin. 7, din Legea 115/2015 “Timpii de antena la radiodifuziunile si televiziunile pblice si private, inclusiv prin cablu, se acorda partidelor politice si aliantelor electorale ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri din zilele de luni, marti, miercuri, joi si vineri. Fiecare candidat independent are dreptul la timp de antena, la studiourile teritoriale, de cel mult cinci minute, insumate pe intreaga dusarata a desfasurarii campaniei electorale”, rezultand astfel ca aveti dreptul la cel mult cinci minute timpi de antena la Studioul TVR Craiova”, arata reprezentantii TVR Craiova!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos