”Ucigașul apărat de stat!” DNA confirmă: 5 instituții publice au încetinit voit ancheta în dosarul morții polițistului Gigină, în favoarea lui Gabriel Oprea!

1296

DNA ofera explicatii, dupa ce parintii lui Bigdan Gigina au solicitat instantei supreme sa urgenteze ancheta in dosarul mortii politistului.

„Cu referire la cauza ce vizeaza clarificarea imprejurarilor care au contribuit la producerea accidentului rutier ce a determinat decesul victimei Gigina Bogdan-Cosmin, cauza mediatizata prin comunicatul din 1472/VIII/3 din 7 decembrie 2016, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele :

Dupa inregistrarea dosarului la DNA s-au realizat urmatoarele activitati:

– au fost inculpate doua persoane fizice si o persoana juridica (OPREA GABRIEL, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, persoana juridica SC GENERAL MPM IMPEX S.R.L si MAZILU PETRE, administrator al firmei mentionate)

– s-a dispus si efectuat expertiza tehnica cu privire la autovehiculul implicat in accident;

– s-a dispus si efectuat expertiza cu privire la dinamica accidentului;

– au fost identificate si audiate, in calitate de martori, peste 60 de persoane (o parte dintre acestia fiind propusi de partile din cauza)

– ca urmare a audierii unor martori, partile au facut, in mod repetat, cereri de audiere a altor persoane

– s-a cerut declasificarea, de catre cinci institutii publice, a unor documente care au legatura cu cauza, clasificate ca secret de stat sau secret de serviciu;

– declasificarea acestor documente s-a realizat, partial, abia in decembrie 2017 si in ianuarie 2018.

In prezent, in cauza sunt in curs de desfasurare acte de urmarire penala”, anunta DNA intr-un comunicat de presa.

Parintii politistului Bogdan Gigina, decedat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa in timp ce se afla in coloana care il insotea pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, au cerut ICCJ urgentarea solutionarii dosarului mortii fiului lor. Ei au depus in acest sens o contestatie.

Contestatia privind durata procesului a fost inregistrata joi la instanta suprema, primul termen fiind programat in 1 februarie.

Potrivit avocatului familiei Gigina, familia lui Bogdan Gigina „ar dori ca ancheta sa se bucure de o celeritate mai accentuata”, apreciind ca perioada de doi ani si trei luni de cand a fost deschis dosarul ar fi fost suficienta pentru solutionare.

„Solicita instantei competente sa dea un termen de maxim trei luni de zile pentru solutionarea cauzei”, a declarat avocatul.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, dosar deschis dupa moartea politistului Bogdan Gigina.

Sursa: aktual24.ro