Udrea laudata de Dorin Florea: O femeie foarte inteligenta si foarte isteata

390

23 elena udrea 1Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea spune ca in PDL exista destui oameni valorosi si capabili si ca el s-ar bucura ca Elena Udrea sa se regaseasca in conducerea partidului, aceasta fiind „un camarad”, „un exemplu pe care ar trebui sa-l ia multi” si „o femeie foarte inteligenta si foarte isteata”.

Florea a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca in partidul sau sunt foarte multi oameni valorosi si capabili si ca a propus, in urma cu o zi, ca liderii care au fost ministri sa fie cooptati in echipa de monitorizare a Guvernului si le-a cerut tuturor colegilor sa-si exprime punctul de vedere „tocmai pentru a ramane o echipa”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Oameni capabili sunt in PDL. In partid sunt foarte multi oameni valorosi, important e ca in aceasta perioada PDL sa ramana un partid unit si disciplinat, in care fiecare sa discute in interior. I-am rugat sa vina, sa-si exprime punctul de vedere, tocmai pentru a ramane o echipa. Acutizarea duce la anumite fracturi, supararile acestea nu sunt bune. Chiar daca se spun lucruri ferme”, a declarat Florea.

El a adaugat ca „PDL la un moment dat a constituit o oaste de stransura” si este normal ca acum sa se faca o analiza in organizatiile slabe, sa fie ascultati si primarii si consilierii partidului, pentru ca „daca tot s-a pornit, sa se faca curatenie”.

„I-am invitat pe toti colegii sa participe la aceste analize in toate judetele tarii, la ei acasa, dupa care conducerea isi prezinta mandatul. Fratilor, astea sunt organizatiile, sunt curate, haideti frumos la o competitie, ceea ce este normal, si atunci sa vedem…Nu excluderi. Te excluzi de multe ori prin prostiile pe care le spui sau prin atitudinile pe care le ai. Dar e necesar la un moment dat, intr-un partid, sa fie si o fermitate, dar dupa o judecata corecta”, a spus Florea.

El a adaugat ca, in mod categoric, conducerea PDL isi va prezenta mandatul.

„Se va organiza Conventia Nationala si toata conducerea se supune. (…) Partidul ce sa faca, fratilor, in cea mai dificila perioada a lui? Sa lasam primarii fara niciun fel de gandire, sa lasam consilierii? Un partid are responsabilitate. Si atunci e foarte simplu sa ne prezentam demisiile, de acord, dar cine se ocupa de analiza corecta? Greselile s-au facut inainte, nu asta a fost ultima cireasa. Se stia foarte clar ca populatia va sanctiona si asta a fost, ce sa mai comentam”, a spus Florea.

El a adaugat ca presedintele partidului, Vasile Blaga, a spus clar ca nu se cramponeaza de functie si crede ca atat acesta, cat si Elena Udrea sunt „oameni necesari intr-un partid responsabil”.

Florea a spus ca s-ar bucura ca Udrea sa se regaseasca in conducerea partidului, intrucat este „un camarad”, „un exemplu pe care ar trebui sa-l ia multi” si „o femeie foarte inteligenta si foarte isteata”.

„Blaga este un om responsabil, cu o practica politica si o experienta foarte mare, nu va fi nicio suparare – a spus-o chiar el, ca nu se cramponeaza de functie absolut deloc. La un moment dat, daca tii la echipa, nu te cramponezi de functii foarte mult. Daca echipa e buna, responsabila si bazata pe un principiu clar, nu te superi ca esti sau nu presedinte. (…)

Doamna Udrea, indiferent ce stiu unii sau cat de mult a fost distorsionat prezentata, va spun punctul meu de vedere – si va spun ca eu politica n-am facut pe interese sau sa fiu slugoiul cuiva, sa duc servieta cuiva, am facut-o cu ochii larg deschisi. Pot sa va spun ca e una dintre cele mai frumoase experiente pe care le am, ca si coleg – coleg, tovaras de partid, nu in sensul comunist, ci in sensul de camarad. Este un exemplu pe care ar trebui sa-l ia multi. Adica modul in care isi trateaza colegii, modul in care la orice solicitare raspunde… fiind si o femeie foarte inteligenta si foarte isteata. Nu stiu care va fi parcursul sau, eu m-as bucura sa fie in conducere. La fel, Anca Boagiu”, a spus Florea.

El a sustinut ca PDL a „pus accent pe femei, fara discutie” si ca el a criticat-o pe Roberta Anastase intrucat tine mult la ea si trebuia sa-i spuna adevarul. Potrivit lui Florea, nu era treaba Robertei Anastase sa se „balacareasca” si sa numere voturi, ci ar fi trebuit sa reprezinte o imagine a Camerei impecabila.

Florea a precizat ca nu vrea sa candideze la functia de presedinte al partidului, considerand ca presedintele unui partid trebuie sa fie din Bucuresti. „Nu se poate face politica din teritoriu si grandomania nu mi-a atins neuronii semnificativ. Nu am ce cauta, pentru ca am un mandat cu targumuresenii pe care mi-l respect si nu pot sa fiu in avion toata ziua, sa plec la Bucuresti. Asa ceva nu pot si atunci, decat sa incurc lumea, mai bine spun din start”, a aratat Florea.

In urma esecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut in 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului National de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, cand ar urma sa se stabileasca organizarea Conventiei Nationale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos