UE rasufla linistita, pentru putin timp! Extremistii au pierdut alegerile in Olanda! Urmeaza un alt hop luna viitoare: Franta!

507

Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD), condus de premierul Mark Rutte, s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare desfăşurate miercuri, potrivit estimărilor anunţate după închiderea urmelor, transmit agenţiile internaţionale.

 

UPDATE: Dupa numarare a peste 94% din voturi, Partidul Popular pentru Libertate si Democratie (VVD) a castigat 33 de locuri de parlamentar din 150, iar PVV-ul lui Wilders 20 de mandate

VVD a obţinut 31 de mandate din totalul de 150 ale camerei inferioare a parlamentului – faţă de 41 deţinute în legislativul precedent -, în timp ce alte trei partide sunt creditate cu câte 19 mandate: creştin-democraţii din CDA, progresiştii din D66 şi Partidul pentru Libertate (PVV, de extrema dreaptă), condus de Geert Wilders.

Principalele partide politice din Olanda au respins orice posibilitate de alianţă cu liderul PVV, reaminteşte stiripesurse.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos