Uite cum arata sculptura care o emotioneaza pe sensibila Firea intr-atat de mult incat cheltuie dintr-o suflare 50 de milioane de lei din portofelul bucurestenilor!

402

Un monument controversat urmeaza sa fie amplasat in Bucuresti, mai precis in piata Alba Iulia. Este vorba despre Monumentul Marii Uniri. 

Dupa „tepusa cu cartof”, din Piata Revolutiei, un alt monument naste controverse in Capitala. Un „cactus” de 35 de metri si 25 de metri inaltime, acoperit simbolic cu sute de oameni care se tin de maini.

Monumentul dedicat Marii Uniri este realizat de sculptorul Ioan Bolborea, care va primi in total de la Primaria Capitalei circa 50 de milioane de lei, scrie Hotnews.ro, care a lansat o dezbatere publica pe tema reprezentativitatii statuii pentru Marea Unire.

3

„Monumentul aduce cu o cupola a carei origine este o entitate organica, un cactus. Este o planta pe care o apreciez foarte mult pentru faptul ca stie sa se apere pe sine si sa dainuie in imensitatea si vitregia desertului. Cupola aceasta cu nervuri si sute de oameni inlantuiti tine la adapost idealul unitatii nationale pe care noi, romanii de azi si cei care ne vor urma, trebuie sa nu contenim a-l proteja”, explica artistul pe site-ul sau.

4

Lucrarea apare pe lista monumentelor care vor fi finantate in acest an de catre Municipalitate. In acest an Primaria va aloca o suma de 30 milioane lei pentru monumente de for public, din care 26,15 milioane lei vor fi cheltuiti pentru realizarea unor proiecte propuse de Comisia pentru pregatirea Aniversarii Marii Uniri, condusa de acad. Razvan Theodorescu, potrivit unui comunicat din martie emis de Biroul de presa al PMB.