Uite de ce nu are Romania autostrazi: omul care-i cara servieta lui Dragnea, instalat in fruntea Companiei de Autostrazi si Drumuri! Sa curga contractele cu dedicatie…

799

În urmă cu cinci ani, Adrian Mlădinoiu devenea aghiotantul lui Liviu Dragnea, pe atunci proaspăt vicepremier. În 2015, Dragnea a demisionat din Guvern, iar Adrian Mlădinoiu a demisionat din SPP, trecând de pe bancheta din faţă a limuzinei ministeriale pe bancheta din faţă a puterii: a fost numit, pentru loialitate, secretar de stat în Guvernul Grindeanu şi, deunăzi, în fruntea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri.

În 2012, Liviu Dragnea ajungea vicepremier în Guvernul Ponta şi ministru al Dezvoltării Regionale. Rangul îi oferea dreptul la maşină, şofer şi aghiotant. În rolul de aghiotant, SPP l-a distribuit pe Adrian Mlădinoiu, care s-a instalat pe scaunul din dreapta al limuzinei ministeriale, lângă şofer. Treaba sa era să-i păzească spatele lui Dragnea şi să-i care servieta. Cu timpul, aceste formalităţi au fost depăşite: Dragnea a căpătat încredere în aghiotantul său, iar în 2015, când a demisionat din Guvern, ca urmare a condamnării din dosarul „Referendumul“, Adrian Mlădinoiu a demisionat şi el din SPP şi a rămas alături de Dragnea. Loialitate.

În scurt timp, Dragnea a ajuns preşedintele PSD, aşa că ascensiunea lui Mlădinoiu nu mai putea fi oprită. La alegerile parlamentare din 2016, liderul PSD a vrut să-l facă pe fostul său aghiotant senator, însă a dat înapoi după ce vestea a transpirat în presă. Erau zilele în care Dragnea îi făcuse loc pe lista pentru parlamentare fostei sale secretare. N-a mai fost loc şi pentru Mlădinoiu în Parlament, dar s-a găsit un loc în Guvern.

Imediat după instalarea Guvernului Grindeanu, Adrian Mlădinoiu a fost numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cinci luni mai târziu, Mlădinoiu avea să fie primul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea demis din Guvern în timpul conflictului dintre Dragnea şi Grindeanu, câştigat, până la urmă, de liderul PSD.

Dar odată cu instalarea lui Mihai Tudose în Palatul Victoria s-a întors şi Adrian Mlădinoiu în Guvern, în funcţia din care plecase. Numai că era prea puţin. Aşa că Liviu Dragnea l-a trimis Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere  (CNAIR), cea mai înaltă structură de conducere a Companiei.

Potrivit Digi 24, Mlădinoiu  figurează alături de alte persoane printre cei care zilele acestea răspund de o licitaţie de achiziţie a peste 100.000 de tone de sare de deszăpezire, în valoare de 75,6 milioane lei.

Adrian Mlădinoiu este şi partener de afaceri cu Valentin Ştefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Cei doi sunt asociaţi în firmele Pantofi Lux Ştefan SRL şi Romcip, fostă Salcia SA Teleorman. Pagina de Facebook a firmei prezinta un magazin de lux în centrul Bucureştiului, unde se pot comanda pantofi realizaţi de designerul Ştefan Burdea, care se recomanda: „şi eu sunt dac“, după cum menţionează Adevarul.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos