Ultimele cuvinte pe care Ilie Gazea le-a spus sotiei sale: „Daca tu nu mergi la proteste, ala nu merge, cine atunci sa mearga?”

137

Jurnalistii de la Vice au mers pana la Turnu Magurele, acasa la Ilie Gazea, pentru a afla ce cred rudele apropiate ale acestuia si vecinii despre decesul protestatarului. Toti sunt convinsi ca gazele din Piata Victoriei i-au grabit moartea.

„Ne baga pumnul in gura ca a fost bolnav. Sigur, a fost bolnav, dar nu bolnav de moarte. De cand a inhalat gazele alea i s-a facut rau. A treia zi a bufnit sange in pat. Asa trebuia?! S-a dus si el sa-si spuna oful, ca daca ala nu se duce si nici celalalt nu se duce, atunci stam cu totii acasa”, a declarat fina lui Gazea, Neli, care a venit din Italia pentru a ajuta la inmormantare.

Sotia protestatarului, Paula Gazea, a tinut sa aduca aminte ce a spus barbatul dupa ce s-a intors din Piata Victoriei.

„A venit si mi-a spus ca l-au gazat. L-am intrebat ce a cautat tocmai el acolo. Mi-a zis: daca tu nu mergi, ala nu merge, cine atunci sa mearga? Astea erau ultimele cuvinte pe care mi le spunea. Ii placea sa zica vorba asta”, a mentionat Paula Gazea pentru Vice.

Seful DSU, Raed Arafat, a declarat, in cadrul audierii de marti din Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, ca nu gaseste o corelare intre folosirea substantelor lacrimogene si starea barbatului care a participat la protestul din 10 august si care a decedat duminica la spital, in Alexandria.

„Acel om s-a prezentat cu sangerare la nivelul nasului. Tensiunea era marita. Acest caz se trece mai degraba epistaxisul si hipertensiunea arteriala. Substantele iritante lacrimogene nu sunt fara efecte, insa corelarea intre acestea si starea pacientului, eu nu o gasesc. Se va vedea la autopsie. Daca se gaseste o corelare o sa spuna cei de la medicina legala. Faptul ca a avut varsaturi la 4 zile, problema netrecuta cand a venit la noi in seara acea pentru interventie. Situatia nu are corelare cu ce s-a intamplat in 10 august. Ce iese de la autopsie poate sa releve acest aspect, dar aceasta este parerea mea potrivit si informatiilor pe care le avem la acest moment”, a afirmat marti Raed Arafat, in cadrul audierii.

Politistii din Teleorman au fost sesizati de reprezentantii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui barbat in varsta de 62 de ani, care s-a simtit rau in urma protestului din 10 august din Capitala, si au deschis un dosar penal. Cauza exacta a mortii va fi stabilita dupa efectuarea necropsiei.