Umilinta fara precedent pentru Dancila! Dupa Mike Pence, si Regele Iordaniei fuge de Viorica! Dancila a alergat dupa el, dar el a iesit pe alta usa!

957

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a dezvaluit joi seara ca Viorica Dancila a alergat, la ONU, dupa regele Iordaniei sa isi faca o poza cu el, insa acesta a evitat-o, preferand sa iasa pe o alta usa.

„Si in legatura cu candidatura doamnei Plumb si in legatura cu intalnirea preconizata, anuntata numai de Bucuresti, nu si de partea americana, cu Mike Pence, s-au transmis din timp catre Bucuresti semnalele de respingere. Deci ei au anuntat pe Romania, au anuntat pe cetateni, mergand la Washington pentru Mike Pence, mergand la Bruxelles cu o candidatura pentru postul de comisar pe Transporturi, stiind ca sunt foarte mari sanse ca acest lucru sa nu se intample. Si in al treilea rand, asa cum arata politica externa romaneasca, aceasta suita de esecuri dramatice, repet, in relatia cu partenerii nostri. Sa reusesti, cu ghilimelele de rigoare, sa te opui categoric unui cetatean roman care candideaza in nume propriu pentru Parchetul European si sa nu reusesti sa-i blochezi candidatura, iar pe de alta parte sa promovezi in numele guvernului un alt cetatean roman si sa te respinga partenerii tai este fara precedent. Eu nu am mai auzit asa ceva.

O asemenea stare de spirit in ceea ce priveste credibilitatea noastra nu mai stiu de pe vremea post-Mineriada. Atunci Romania nu mai avea niciun fel de usi deschise. Faptul ca se testeaza de o maniera neprofesionista ingrozitoare credibilitatea Romaniei in exterior cu niste persoane care nu pot umple golul lasat de ofensiva din ultimii doi ani in care niste politicieni din Romania, dintr-un stat membru NATO si al UE, sugerau romanilor ca este bine sa intre in coliziune cu valorile euroatlantice. Pai la ce sa te astepti de la acesti oameni”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.

„Nu uitati, politician din partidul doamnei Dancila cerea expulzarea ambasadorului american. Vreau sa va spun ca nici din Iran nu a venit o astfel de solicitare publica vreodata. Nu uitati ca in momentul in care se primeau de la Departamentul de Stat, coincident cu Bruxelles, semnale in legatura cu atingerea statului de drept si a unor valori care ii priveau si pe occidentali nu numai pe noi, se raspundea cu tafna de la Bucuresti, cu ura.

Este posibil sa anunti ca te duci la o reuniune privind dialogul intre conducatorii lumii si nu numai sa nu ti se dea cuvantul, dar sa fii pus in situatia sa alergi dupa Regele Iordaniei si el sa iasa pe o alta usa?”, a conchis fostul ministru de Externe la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos