Umor involuntar marca PSD! Breaz, ministrul demis al Culturii: Si amantele sunt oameni!

532

Breaz, ministrul demis al Culturii, a oferit un moment de umor involuntar demn de Caragiale. Un dialog de-a dreptul halucinant a avut loc intre acesta si liberalul Tinel Gheorghe, in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Antena 3.

Ministrul demis al Culturii s-a incurcat in replicile sale despre taieri de salarii si concedieri, la un moment dat afirmand ca nu e normal sa fie date afara nici amantele sau persoanele cu pile, deoarece si ele sunt „oameni”.

Tinel Gheorghe: Nu ne putem bate joc de banii publici, asa cum a facut PSD. De aceea, reducem numarul de ministere.

Daniel Breaz: Adica dati oameni afara. De ce dati oameni afara?

Tinel Gheorghe: Nu dam afara oameni care-si fac treaba, dar ati umplut ministerele, institutiile cu pile, amante, cunostinte, rude… tot felul de politruci pe care-i platim degeaba, pentru ca ei nu stiu sa faca nimic. Da, clientela PSD nu mai are ce cauta in ministere!

Daniel Breaz: Deci, dati oameni afara.

Tinel Gheorghe: Da, dam afara pilele si amantele voastre, ale PSD-istilor!

Daniel Breaz: Dar si ei sunt oameni.

Ludovic Orban, premierul desemnat pentru formarea noului guvern, a vorbit la Digi24 despre proiectul de restructurare ampla a aparatului guvernamental. Acesta a spus ca dupa reducerea ministerelor va fi restrans numarul de agentii si de oficii, consecinta fiind ca unii bugetari isi vor face bagajele, scrie psnews.ro.

El a facut referire la „cei care au intrat pe usa din dos” sau care semneaza condica doar o data pe saptamana.

„Dupa reducerea ministerelor, vom restrange numarul de agenții, autoritati si oficii, in sensul unei organizari mai judicioase pe domeniul de activitate.

Cu siguranța unii vor trebui sa plece, dar… toti cei care au intrat pe usa din dos, pe baza de carnet de partid, care plimba hartiile si care semneaza condica o data pe saptamana, vor pleca acasa.

Una dintre proiectiile noastre asupra administratiei e sa construim un corp de funcționari neutri care sa fie bine pregatiti, sa serveasca interesul public.

Daca vrei sa faci performanta si sa ai rezultate, ai nevoie de oameni bine pregatiti, care is cunosc treaba, altfel e foarte greu sa ai succes in aplicarea politicilor publice.

Noi avem un program de lege de debirocratizare a instituțiilor, institutia sa nu ma mai trimita de de la Ana la Caiafa.

Venim la guvernare cu principiul bunei guvernari liberale”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos