Mai mult

  Un angajat TVR explica cum a ajuns Doinea Gradea in fotoliul de director: e un bun executant al ordinelor de partid!

  9,533FaniÎmi place

  Septimiu Sarateanu, realizator al emisiunii 1 Matinal de la TVR, anunta ca emisiunea sa a fost anulata pentru ca nu are comportament slugarnic fata de conducerea TVR, in special fata de Doina Gradea. Sarateanu a fost unul dintre cei mai vizibili reporteri de la Pro TV.

  „As putea sa fiu si eu vehement impotriva conducerii TVR care tocmai a decis sa nu mai produc 1 Matinal pentru ca nu am fost ‘yesman’ si sa ma revolt mai tare si sa fiu mai zgomotos ca Patraru cu argumente si probe de egala importanta”, spune Sarateanu intr-o postare pe Facebook.

  Sarateanu se declara solidar cu colegii sai in scandalul de cenzura cunoscut drept „Cap de porc” si aduce acuzatii grave sefei TVR.

  „Nu are nici umor si nici calitatile sa fie vreun bun entertainer. De manager cu atat mai putin. Are insa cel putin in ultimii ani calitatea de bun activist si bun executant. Felul insa in care a ales sa se manifeste o descalifica pe ea si pe cei pe care i-a adus cu statut de profesionisti. Putea fi un activist smart. A ales sa fie un activist de moda veche”, adauga Sarateanu.

  Iata postarea jurnalistului:

  „Exista pe vremuri un test la Universitatea Berkley sectia jurnalism : Afli ca presedintele SUA este dement, omul e cu mina pe butonul nuclear, exista in sensul asta un document medical care ii certifica problema psihica si incapacitatea decizionala, iar tu ca jurnalist ai posibilitatea sa intri prin furt in posesia acestui document. Dilema profesionala este urmatoarea :ce faci il furi si il publici ? Sau te faci ca nu exista?

  Intotdeauna asta e dilema morala si etica pe care un jurnalist onest trebuie sa si-o puna . Despre dilema asta in mare parte este vorba si in recentul scandal de la TVR .

  A facut bine Patraru ca a dat publicitatii niste inregistrari luate pe sest ? E jurnalistic ? E moral ? Categoric nu e jurnalistic , dar cu siguranta e moral .

  Pentru ca nu sunt las, inainte de toate #sieusuntcapdeporc.

  As putea sa fiu si eu vehement impotriva conducerii TVR care tocmai a decis sa nu mai produc 1 Matinal pentru ca nu am fost „yesman” si sa ma revolt mai tare si sa fiu mai zgomotos ca Patraru cu argumente si probe de egala importanta.

  Nu am sa o fac pentru ca eu sunt jurnalist si nu port razboaie .

  Imi vad de drumul meu si sunt capabil sa nu fac sluj in fata nimanui.

  Nu am sa vorbesc despre Doina Gradea in termenii pe care ea i-a inteles sa-i foloseasca pentru a motiva subordonatii si pentru a spune apoi ca a glumit.

  Nu are nici umor si nici calitatile sa fie vreun bun entertainer. De manager cu atat mai putin. Are insa cel putin in ultimii ani calitatea de bun activist si bun executant .

  Felul insa in care a ales sa se manifeste o descalifica pe ea si pe cei pe care i-a adus cu statut de profesionisti . Putea fi un activist smart. A ales sa fie un activist de moda veche .

  Ea insa nu e principala vinovata .Ea este virful unei piramide in care nu exista criterii de performanta, nu exista responsabilitate si nu exista oameni dedicati unei meserii vocationale . Cine vrea sa inteleaga cum stau lucrurile in TVR sa aiba rabdare sa citeasca ultimul raport al Active Watch. E un efort dar merita facut .

  Pentru ca eu am inteles ce era de inteles, am ales sa-mi spun opinia oricare ar fi nota de plata. Am coloana vertebrala si nu sunt o molusca decerebrata aflata intr-un post de conducere care prefera sa-si incaseze sporul de conducere dupa principiul lasa ca ‘merge si asa’.

  Contractul meu cu TVR expira pe 30 iunie si cu siguranta nu va mai fi prelungit . Dar aleg sa imi expun punctul de vedere pentru ca eu consider ca mai bine traiesti o viata umila in picioare, decat o viata frumoasa in genunchi .

  Nu voi mai avea ocazia sa lucrez in TVR sau in alta televiziune, atunci voi fi un bun sofer de UBER. Ne vedem pe o traiectorie sau alta”, a scris Spetimiu Sarateanu pe Facebook.

  Sursa: aktual24.ro

  Ultimele stiri

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Rares Bogdan a rabufnit la adresa social democratilor: „PSD impinge Romania langa Ungaria si Polonia in relatia cu Uniunea Europeana”

  Liderul delegatiei eurodeputatilor romani din grupul PPE, Rares Bogdan, a anuntat joi, intr-o postare pe pagina sa de...

  Numire controversata la Sala Palatului! Sinecura pentru un fost membru UNPR

  PNL continua seria numirilor politice in functii cheie, de data aceasta la Sala Palatului. Noul director general, Adrian...

  Altii au apreciat si...