Un chimist roman care a absolvit Universitatea Yale dezvaluie actiunea criminala a jandarmilor impotriva romanilor din Piata Victoriei! Gazul folosit de Jandarmerie are efecte cancerigene!

Gazul folosit de Jandarmerie are efecte cancerigene, mai ales cand este folosit in concentratie mare. Asta sustine chimistul Raul Patrascu, asistent univ. la Universitatea de Medicina si Farmacie, Timisoara, care a absolvit Universitatea Yale din Statele Unite. Mai mult, cercetatorul a explicat ca gazul are efecte atat pe termen scurt, cat si mediu si lung si provoaca iritatii grave ale ochilor, pielii, chiar si dupa zeci de ore, conform digi24.ro.

Reactia chimistului Radu Patrascu vine in contextul in care Jandarmeria a afirmat ca gazele lacrimogene folosite de fortele de ordine in timpul mitingul diasporei provin exclusiv de la producatori autorizati.

Cercetatorul a mentionat ca efectele au legatura cu timpul de expunere la gaz, concentratia acestuia, temperatura ambientala. De asemenea, acestea pot diferi in functie de varsta si de greutatea corporala.

„Vineri, in Piata Victoriei, temperatura a fost ridicata, ceea ce a potentat efectele gazului, piata fiind imprejmuita de cladiri inalte, iar acest lucru impiedica dispersarea gazului si ajuta la concentrarea lui in piata. Nu s-a folosit doar o data gazul, ci a fost dispersat cu ajutorul sprayurilor, grenadelor gazul in rafala incepand cu ora 17.30 si pana tarziu in seara, dupa ora 22. Acest lucru a dus la concentrarea gazului destul de mare si foarte greu de precizat, neavand probe de la fata locului, concentratia reala care a existat atunci. Din ce se vede pe filmari, este de necontestat, ca a existat o concentratie mare de gaze in piata”, a explicat Raul Patrascu, pentru digi24.ro.

Raul Patrascu a afirmat ca „efectele pe termen scurt includ iritatie puternica a oricarei suprafete umede cu care intra in contact cu gazul: ochi, tractul respirator, chiar si pielea transpirata. Multi oameni s-au prezentat, de exemplu, in ultimele zile, la spital cu iritatii si arsuri pe piele care au aparut la 48-72 de ore, astea sunt efecte pe termen mediu’.

„Pacientii care continua sa respire greu, incurajez cetatenii care au astfel de simptome, sa se prezinte la o unitate de tratament”, sustine chimistul, pentru sursa citata.

Chimistul a precizat ca efectele pe termen lung nu pot fi cuantificate. Femeile expuse la gazele folosite de Jandarmerie pot pierde sarcini sau naste bebelusi morti.

„La cei cu simptome respiratorii, exista riscul unei pneumonii, sau epiem pulmonar, la copii sau la batrani. Pe termen lung, gaze cu concentratie mare, traume, aici fac o legatura cu studiile care arata ca femeile pot pierde sarcini, gazul are efecte de modificare a ADN, sunt efecte cancerigene. Odata metabolizate, pot duce la modificari care pot da nastere unor celule tumorale”, precizeaza Raul Patrascu, asistent universitar UMF Timisoara.

Raul Patrascu a absolvit Universitatea Yale si a lucrat la unul dintre cele mai cunoscute spitale din Statele Unite si de pe Wall Street. Tanarul cercetator s-a intors, insa, in Romania, si este asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie, Timisoara.

Un chimist roman care a absolvit Universitatea Yale dezvaluie actiunea criminala a jandarmilor impotriva romanilor din Piata Victoriei! Gazul folosit de Jandarmerie are efecte cancerigene! was last modified: august 15th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close