Un consilier local din Iasi vrea DESCENTRALIZARE: ”Teleormanul a primit bani pentru investitii cat toate cele 6 judete ale Moldovei”!

623

Un consilier local din Iași cere descentralizarea României, după ce Guvernul a făcut alocările bugetare. Andrei Postolache spune că Teleormanul, județul lui Liviu Dragnea, a primit bani pentru investiții cât toate cele șase județe din regiunea Moldovei.

„Descentralizare! Ar fi o gravă eroare să credem că batjocura bugetară la adresa Iașului și a Moldovei (și) de anul ăsta e o consecință a PSD-ului, și doar de am avea niște oameni cinstiți pe acolo ar fi altfel. (…) Teleormanul primește investiții în infrastructură cât cele 6 județe din Nord-Est la un loc. Autostrada Iași – Tg Mureș nu e pe nicăieri. 4% din bani pentru o regiune care are 20% din populația țării. Apropo, foarte mult primește și Timișul. Ce coincidențe. Moldova nu are aproape pe nimeni în guvern. Iașul chiar pe nimeni”, a scris Andrei Postolache pe Facebook, potrivit Ziarul de Iasi, citat de Digi24.

Consilierul local mai spune că „parlamentarii de Moldova nu votează cu Moldova, votează cu ce le zice șeful de partid, pentru că avem un sistem electoral în care 95% din ceea ce te face parlamentar e pixul șefului de partid care te pune destul de sus pe listă, pentru că lumea votează sigle și liste, nu oameni, că așa e sistemul. Rezultatul e simplu: ești motivat să nu dai nici două cepe degerate pe județul care te-a votat, ci să-ți pese doar de șeful de partid care te va pune pe listă din nou în 2020”.

Liderul partidului Pentru Iași mai adaugă că până acum România a fost „țara guvernelor formate în jurul unui jupân, adunați toți mai toți de pe o rază de 3 județe de pe unde o fi ăla”.

„Vreau să ne cheltuim banii cum ne trebuie nouă, nu să tot așteptăm ca niște indivizi care vin o dată pe an aici, pe 24 Ianuarie ca să ne mângâie pe creștet și să ne mulțumească pentru sacrificiile trecutului, să ajungă cumva, eu știu cum, magic probabil, să le pese de noi”, a mai scris consilierul local.

„Centrul, atunci când a adunat prea mult, e incapabil să privească restul altfel decât “provincia” sau “teritoriul”, chiar și atunci e condus de oameni decenți. Cioloș nu a înțeles dezvoltarea regională a Moldovei, ne-a făcut rău prin legea strămutării forței de muncă”, adaugă Andrei Postolache.

Acesta l-a atacat și pe deputat PSD de Iași Nicolae Bănicoiu. „M-am săturat să fim puși să alegem parlamentari parașutați pe liste asupra cărora nu avem niciun cuvânt de spus, bănicioi care nici prin gară la McDonalds nu o să mai treacă pe aici și nu o să dea două cepe degerate pe soarta Iașului”, a spus el.

În final, consilierul local pledează ca „taxele să rămână unde-s colectate” și nu „să se adune la Ministerul Dezvoltării care în “înțelepciunea” sa să-i distribuie an de an după cum o cânta Dragnea-ul zilei”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos