Un deputat PNL ia peste picior ancheta parlamentara a binomului Dragnea-Tariceanu: ”E o combinatie intre filmele cu Mr. Bean si cele cu Al Capone!”

405

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a comparat comisia parlamentară de control privind alegerile prezidenţiale din 2009, care urmează să fie înfiinţată la solicitarea PSD-ALDE, cu o combinaţie între filmele de comedie cu Mr.Bean şi cele cu mafioţi despre Al Capone.

„Comisiile de anchetă parlamentară ale PSD sunt o combinaţie între filmele cu Mr.Bean şi cele cu Al Capone. Vă reamintesc că ultimele lor comisii au rezolvat contractele lui Şova cu Turceni-Rovinari sau au studiat o „gaură” în buget. În 2006, deputatul Victor Ponta a iniţiat o comisie parlamentară care a verificat contractele de la Turceni şi Rovinari. Se pare că această comisie a avut un succes răsunător– chiar dacă a fost finalizată fără concluzii – în condiţiile în care, în scurt timp, casa de avocatură a lui Dan Şova, prietenul său, încheie contracte pe bandă rulantă cu Complexul Energetic Rovinari. Să mai spunem ca o parte din banii din aceste contracte au ajuns la Ponta?”, spune deputatul PNL într-un comunicat de presă.

„Domnul Tăriceanu a înfiinţat o Comisie specială a Senatului pentru evaluarea stării democraţiei. După ce a intrat în atenţia DNA, desigur. Nu mi-e foarte clar ce au evaluat distinşii senatori ai domnului Tăriceanu, cert e că opinia publică s-a distrat foarte bine pe seama lor. Probabil ideea de bază e că în Romania nu există democraţie dacă e anchetat domnul Tăriceanu. Problema e că, dupa ce anchetatorii PSD-ALDE au căutat de zor şi o gaură în bugetul României – care s-a dovedit că nu era acolo – astfel de iniţiative au devenit caraghioase. Acest gen de comisie parlamentară – cu dedicaţie politică evidentă, cu scopul clar de a favoriza un politician sau chiar un infractor – e compromis pe termen lung în România”, a adăugat acesta, anunta evz.ro.