Un deputat PNL pune fata in fata revarsarea de vorbe a administratiei „Vom Face si Vom Drege” condusa de Firea si realitatea simpla! Rezultatul: un sir lung de promisiuni, ZERO fapte!

473

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi face o trecere in revista a declaratiilor contradictorii pe care le-a dat Gabriela Firea, de la inceputul mandatului, in legatura cu transportul public din Capitala, aktual24.ro.

Raetchi scrie, pe pagina sa de Facebook, ca n-a vazut ceva mai caraghios decat bilantul care pune fata-n fata revarsarea de vorbe a administratiei „Vom Face si Vom Drege” si realitatea simpla.

„Voi face o revolutie in trafic. O sa vedeti in sase luni. Ei, na, nu poti rezolva peste noapte ce n-au facut altii in 20 de ani; aveti rabdare! Facem transport gratuit! Deci nu mai facem. Facem benzi unice in primavara. Ba nu: in vara. Asteptati! Cumparam 100 de autobuze noi. Ba nu: cumparam urgent 200 de autobuze second-hand. Pe urma luam 300 noi. Ba nu, nu gasim second-hand, am vorbit si eu asa… Luam 500 de autobuze noi si gata. Daaar instalam wi-fi gratuit in RATB. Nu, nu acum. Va fi o licitatie. Nu stim cand. Candva. Si facem parcari la intrarea in Bucuresti. Si un sistem de semaforizare inteligenta. Candva, evident. Va fi minunat.

Stiti ce e real din toata aceasta revolutie a trancanelii? Doua tramvaie si zece autobuze : ) . Atat. Eu rar am vazut ceva mai caraghios decat bilantul de mai jos, care pune fata in fata revarsarea de vorbe a administratiei „Vom Face si Vom Drege” si realitatea simpla.

Realitatea:

Aurelian Badulescu (PSD): Anul acesta Primaria Generala va putea cumpara 2 tramvaie si 10 autobuze.

Fictiunea:

Gabriela Vranceanu Firea:

8 iunie 2016: „Voi face revolutie in materie de trafic in capitala. In primul rand, investitii masive in transportul public, voi propune acordarea de urgenta a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate sa intre in trafic.In jumatate de an se va vedea ca se vor schimba lucrurile in Bucuresti. Intr-o jumatate de an se va circula mult mai usor in Bucuresti.Transport public gratuit, achizitionarea a 100 de autobuze noi”.

10 iunie 2016: „Transportul va deveni gratuit dupa indeplinirea unor conditii esentiale: banda proprie pentru autobuzele RATB, taxi si salvari/pompieri, completarea flotei regiei cu inca minimum 300 autobuze – cele care acum exista dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei in societate comerciala a municipalitatii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizarii, curatenie in autobuze, siguranta calatorilor, aer conditionat vara, gratuitate, pentru inceput, inainte si dupa varfurile orare de trafic”

30 iunie 2016:”RATB va achizitiona in regim de urgenta 200 de autobuze second hand. Anul viitor dorim sa achizitionam minimum 300 de autobuze noi, o suta de troleibuze si un numar substantial de tramvaie”

26 iulie 2016: „Zilele urmatoare demaram licitatia pentru primele 300 de autobuze(n.red.-noi), apoi ne mai dorim inca 200″.

19 septembrie 2016:”Am primit informatia de la toate companiile ca masinile second-hand, in primul rand, nu exista atatea cat ne-am fi dorit noi. 200-250 de autobuze second-hand si noi ne doream, maximum rulate, 2-3 ani.(…)S-a renuntat la aceasta idee si vom achizitiona doar autobuze noi, 500 de autobuze”.

6 octombrie 2016:”Suntem in pregatirea documentatiei extrem de importante pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi. (…) 30% dintre aceste autobuze vor trebui sa fie electrice.”

30 ianuarie 2017:”RATB va initia o procedura prin care, atat in troleibuze, autobuze si tramvaie se va instala internet wireless gratuit. Tot printr-o aplicatie, calatorii vor putea afla care este timpul de asteptare, precum si informatii despre traseul vehicului”.

8 martie 2017:”In aceasta primavara, vom lansa benzile unice, benzile rutiere.”

20 aprilie 2017: Benzi unice pentru transportul public, inaugurate in iunie, nu aprilie. „Mai aproape de debutul proiectului benzi unice. In prima parte a lunii iunie va demara proiectul-pilot”.

29 aprilie 2017: „Avem in vedere construirea de parcari la intrarea in Bucuresti, un sistem de semaforizare inteligenta pentru toate intersectiile din Capitala, aproape 500.”

2 mai 2017: RATB va lansa, in perioada urmatoare, o licitatie estimata la 1,34 milioane de euro, fara TVA, pentru instalarea de internet wi-fi gratuit intr-un numar maxim de 1.580 de mijloace de transport in comun”, scrie pe Facebook Raetchi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos