Renate Weber, europarlamentar ALDE, isi manifesta ingrijorarea ca Romania va esua lamentabil, in 2019, in momentul in care va trebui sa preia Presedintia Uniunii Europene. „Imi este foarte teama de un esec rasunator in anul care vine”, spune Weber.

„Este anul in care trebuie sa pregatim, muncind pe branci, presedintia de anul viitor, pe care Romania o va avea la UE. Or eu in sensul acesta nu vad nimic si imi este foarte teama de un esec rasunator in anul care vine (…). Imi este greu sa cred ca intr-o tara in care sefii se schimba o data la sase luni, cei din esaloanele 2, 3, 4 muncesc pentru propasirea Romaniei. Aici ai nevoie totusi, dincolo de pregatirea tehnica a unor dosare, ai nevoie de orientarile politice, care sunt orientari de mare nivel. Ai nevoie de ministri care-ti participa la diferitele sedinte ale Consiliului Uniunii. Nu se poate face o chestiune tehnica, fara orientarea politica. Si din punctul acesta de vedere, cum noi suferim, eu cred ca nici cei care se ocupa de partea tehnica nu fac mare lucru in perioada aceasta”, a declarat Weber.

Ea a comentat politicoasa prestatia lui Dancial in Parlamentul European, insa nu se asteapta ca aceasta sa reuseasca sa controleze jocurile de interese la gastilor din PSD.

„Eu, personal, de cate ori a fost cazul, am colaborat bine cu doamna Dancila, dar nefiind in aceeasi comisie in PE sau in aceleasi delegatii, nu am lucrat prea mult cu dansa. Este intr-adevar o persoana extrem de civilizata, de calma, de neconflictuala, asta este adevarat (…). Nu stiu in ce masura lucrul acesta este suficient, ar fi suficient daca ai o echipa care sa fie de buna credinta in jurul tau, adica si consilierii tai si toti membrii Guvernului, pentru ca mai ai si majoritatea in Parlament si atunci ar trebui sa fie o misiune posibila functia de premier, numai ca eu cred ca nici unul dintre noi nu este atat de naiv, incat sa-si imagineze ca intr-un Guvern nu sunt si ministri sau secretari de stat care joaca pe interesele pe care le au ei, fie personale, fie in raport cu alte grupuri din partid”, a mai spus Weber.

Sursa: aktual24.ro