Loading...
Un fost consilier prezidential dezvaluie deranjul la PSD si la propaganda anexa in privinta protestului de azi al diasporei: „Nu e despre numar, e despre „numere”, if you know what I mean…E mai important ce se striga! M…psd e devastator” – Circul Politic

Un fost consilier prezidential dezvaluie deranjul la PSD si la propaganda anexa in privinta protestului de azi al diasporei: „Nu e despre numar, e despre „numere”, if you know what I mean…E mai important ce se striga! M…psd e devastator”

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, arata ca muiepsd loveste in swing voters, ca sa intelegeti de unde deranjul la PSD si la propaganda anexa.

„Spre deosebire de nucleul dur al PSD, swingerii sunt votanti conjuncturali si oportunisti, deci rationali. Pentru votantul clasic PSD (care, daca decide sa-si taie venele, se umple cada de trandafiri) Kovesi e hoata, Dragnea e cinstit, Dancila e geniala, Grapini olimpica la limba romana, Iohannis venetic si tradator si tot asa. Sau toate astea pe dos, intr-o singura zi, daca cei care conduc partidul la un moment dat se razgandesc (priviti la Ponta, pentru studiu de caz, ieri eroul lor, azi cel mai mare tradator).

Swingerii sunt nuantati. Da, au votat PSD in 2016, dar nu au un atasament special, emotional fata de partidul lui Dragnea. Ei vad bine ce vedem si noi: ca Dragnea e condamnat in prima instanta, ca e un renegat al statului paralel, ca a schimbat discretionar doi premieri ca sa puna un al treilea – monument inchinat imbecilitatii, ca s-a ales praful de marile cresteri de salarii, ca preturile au crescut, ratele la banca asijderea. Ei inteleg foarte bine ca marea reforma in justitie nu e decat smecheria prin care Dragnea incearca sa scape de inchisoare, dupa ce vreo doi ani a incercat sa negocieze individual cu sistemul.

Swingerii au o anumita inertie a convingerilor. Odata ce ai votat un partid, ti-e destul de greu sa admiti ca ai fost pacalit. Dar, repet, asta nu inseamna ca ei sunt orbi, asa cum par a fi cei din nucleul dur si de la care nu sunt sperante de indreptare. Pentru ei PSD e un alt membru al familiei si atat.

Muiepsd e cireasa de pe tort. Puneti-va in locul swingerilor. Ai votat gasca asta de impostori, te-ai bucurat la inceput ca au castigat ei, pe urma ii vezi cum calca-n strachini, cum o dau la intors cu promisiunile, cum isi bat joc de o tara intreaga. ti-e jena, dar parca nu vrei sa admiti ca te-au pacalit. Uite ca parca fac si niste lucruri bune. Pe urma, vine Viorica si garnitura de exemplare caricaturale care se prezinta ministri, parca nu simti ca mai e nevoie sa-ti aperi optiunea. Te cufunzi in mutenie si-n uitare. Probabil ca n-ai sa-i mai votezi a doua oara, dar asta ramane secretul tau.

Paranteza: e incorect sa credem ca Viorica e o analfabeta ca ei si ii reprezinta. Detinatorii puterii nu pot fi la nivelul vulgului, pentru ca vulgul ajunge sa-i desconsidere. Daca esti ca ei se spulbera aura puterii tale.

Ma intorc. Ramai deci rusinat cu secretul tau si, deodata, vine un val de „muiepsd”, numere de masini, cearsafuri zburatoare, inscriptii pe plaje, corul galeriilor la meci.

Partidul pe care l-ai votat devine o rusine planetara. Categoric trebuie sa te dezici de asa ceva, poate chiar public, nu mai are rost sa te ascunzi. Atata lume ii injura incat e chiar igienic sa te alaturi valului.

De ce sunt importanti swingerii? Cu nucleul dur (circa 25%) rezisti in opozitie, dar fara swingeri (circa 20%) nu poti castiga sau mentine puterea. si sa incepi sa pierzi din swingeri, la un an si jumatate dupa ce ai castigat puterea, e chiar o contra-performanta pentru atotputernicul PSD.

inca ceva. Se spune ca principala calitate a liderilor PSD e capacitatea de organizare si de mobilizare. Fals. Principala calitate a lor este aceea pe care o au si sobolanii (nu intr-un sens rau) – simt cutremurul chiar inaintea seismografului. Ei au niste sonde speciale care-i avertizeaza din timp despre toate miscarile din tectonica opiniei publice. N-au nevoie de sondajele lui Pieleanu ca sa simta rebeliunea, ostilitatea, dispretul, rusinea.

Asa se explica de ce sunt asa de agitati de cand a luat amploare muiepsd.

Mitingul de maine e, intr-adevar, periculos pentru ei, dar nu prin numarul participantilor. Nu e despre numar, e despre „numere”, if you know what I mean…E mai important ce se striga maine decat ca vor fi zece mii, douazeci de mii sau o suta de mii de suflete.

Muiepsd e devastator, dar n-ar fi fost daca n-ar fi existat sirul lung de erori, intentionate sau nu, ajuns la apogeu cu cel mai ridicol guvern pe care Romania l-a avut in ultimii treizeci de ani”.

Un fost consilier prezidential dezvaluie deranjul la PSD si la propaganda anexa in privinta protestului de azi al diasporei: „Nu e despre numar, e despre „numere”, if you know what I mean…E mai important ce se striga! M…psd e devastator” was last modified: august 10th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close