Cristian Hrituc, fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu, prezinta o analiza din care rezulta ca in curand Liviu Dragnea ii va executa si pe Marian Oprisan, Codrin Stefanescu, Niculae Badalau si Calin Popescu Tariceanu. Cea mai puternica arma aflata acum in mana sefului PSD este Sectia de investigare a infractiunilor din justitie.

Hrituc afirma, intr-o analiza publicata pe blogul sau, ca Dragnea „are acum si Sectia Speciala de ancheta a magistratilor. Are cea mai puternica arma. A pus stapanire pe cateva institutii cheie si le va folosi fara nicio jena. Va utiliza aceste parghii pentru a face dosare penale adversarilor sai. Stie ca un dosar penal poate speria pe oricine”.

„Comportamentul lui Dragnea de pana acum denota faptul ca omul este extrem de suspicios, nu are incredere in oamenii sai, scoate la mezat orice functie doar pentru a mentine un control total. Ultimul caz l-am putut vedea odata cu decapitarea Olgutei Vasilescu. A lasat-o in offside. Aceasta a iesit din Guvern, iar Dragnea nu si-a respectat nici macar promisiunea de a-i oferi postul de ministrul al transporturilor lui Manda, sotul Olgutei. Dragnea a simtit ca Olguta Vasilescu isi intareste pozitia si a preferat sa o scoata din joc, lasand-o fara parghii, aruncand-o intr-un con de umbra.

Comportamentul lui si informatiile care umbla pe coridoarele politicii ne arata care vor fi pasii liderului social democrat in perioada viitoare.

Sa nu va mire daca Dragnea va trece la etapa a doua de eliminare a celor care acum se mai opun. Oprisan, Badalau si chiar Codrin Stefanescu care a ajuns deja pe lista neagra, din cauza faptului ca da impresia ca posturile se tranzactioneaza prin el, sunt in colimatorul sefului PSD. Oprisan a vociferat in ultimul CEX si si-a asumat un razboi pe fata. Doar ca Dragnea are arme mult mai puternice.

In ultimii ani, am vazut ca Dragnea nu a ezitat sa foloseasca institutiile statului impotriva adversarilor. A trimis ANAF peste Rise Project si Hotnews, s-a folosit de jandarmerie pentru inabusirea violenta a mitingului din 10 august.

Presedintele PSD are la Ministerul de Interne omul sau, Carmen Dan. Aceasta ii este fidela si si-a pus oamenii sa lucreze in favoarea liderului social democrat. Dragnea nu va ezita sa foloseasca nici ANAF nici DGA (Directia Generala Anticoruptie din MAI) impotriva adversarilor politici. Va aduceti aminte cand Gabriela Firea spunea public ca este urmarita si ca i se trimit tot felul de controale? Dragnea nu ezita sa foloseasca nicio institutie impotriva adversarilor.

Acum, are si Sectia Speciala de ancheta a magistratilor. Are cea mai puternica arma. A pus stapanire pe cateva institutii cheie si le va folosi fara nicio jena. Va utiliza aceste parghii pentru a face dosare penale adversarilor sai. Stie ca un dosar penal poate speria pe oricine.

Se va folosi de institutiile aservite pentru a inlatura si ultima opozitie din PSD, asa cum le va folosi ca sa il tina in sah pe Tariceanu, in cazul in care liderul ALDE isi va mentine intentia de candidatura la prezidentiale. Ati mai auzit ceva de dosarul pe care il are Tariceanu la DNA. I-a dat Parlamentul votul pentru incuviintarea inceperii urmariri penale? E tinut la sertar ca mijloc de santaj.

Din punct de vedere politic, Dragnea se consolideaza in partid. A cerut alegeri pentru ocuparea celor 24 de functii de presedinti interimari. Alegerile se vor organiza in perioada urmatoare si vor fi strict sub supravegherea lui. Isi va pune oamenii fideli si va conduce partidul cu filialele slabe, care nu au rezultate electorale, dar care se bucura pentru un oscior la guvernare. Va avea niste oameni de paie, pe care insa va avea control total.

Dragnea a obtinut foarte multa putere in ultima perioada. Opozitia din interiorul PSD nu a stiut sa se coaguleze atunci cand inca se mai putea face ceva. Au fost sacrificati Neacsu, Tutuianu, Firea. Acum, razboiul este infinit mai greu. Mai pot face ceva adversarii lui Dragnea din interiorul PSD? Greu de crezut. Multi dintre acestia sunt alesi locali. Nu au imunitate. Se pot trezi peste noapte cu un dosar penal, se pot trezi cu ANAF-ul la usa, sa le controleze firmele rudelor sau pot vedea cum apar in presa dezvaluiri despre averea lor, asa cum a aparut si vila Olgutei, din Craiova”, a scris Hrituc pe blogul sau.