Un fost lider PSD, aruncă bomba de la Bruxelles: ”Ați lăsat diavolul să intre în casa voastră!”

944

Victor Ponta a susţinut un discurs, joi, 22 martie, la Bruxelles, într-un cadrul unui eveniment intitulat „Un viitor pentru Europa”, organizat de Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ACRE).

Invitarea fostului premier la eveniment a fost motivul invocat de eurodeputata Monica Macovei pentru plecarea din ACRE. Ponta nu a ratat ocazia de a trimite săgeţi către Macovei chiar în discursul de la Bruxelles.

„Nu sunt tocmai în mediul în care sunt obişnuit. Trebuie să mărturisesc: timp de 15 ani am fost membru al Partidului Social Democrat din România. Nimeni nu este perfect. (…) În fiecare zi când eram prim-ministru eram acuzat de politic de dreapta. (…) Vă sunt foarte recunoscător că aţi avut curajul să mă invitaţi aici. Sunt pe deplin conştient că o distinsă doamnă europarlamentar din România aproape că va acuzat că aţi lăsat diavolul să intre în familia voastră. Sunt încrezător că ştiţi cum să-l trataţi pe diavol şi uneori chiar îl puteţi face să se răzgândească”, a afirmat Victor Ponta, potrivit stiripesurse.ro.

Victor Ponta a susţinut nevoia continuării proiectului european, însă nu fără asumarea unor responsabilităţi şi cu reforme importante.

„Cred că UE trebuie să fie construcţia politică a viitorului. Este cea mai bună modalitate prin care ţările noastre se pot dezvolta. Nu este o opinie sentimentală, ci una pragmatică. Vin dintr-o ţară în care mulţi oameni sunt frustraţi de UE, de birocraţia UE, de lipsa de eficienţă. Dar, chiar şi aşa, dacă am organiza mâine un referendum, 90% dintre români ar vrea să rămână în UE, pentru că suntem oameni deştepţi. Da, trebuie să schimbăm unele lucruri, dar soluţia nu este să ne despărţim”, a afirmat fostul premier.

Ponta s-a referit şi la reformele care trebuie să vină din partea unor formaţiuni europene precum ACRE şi ALDE, dar şi din partea unor mişcări naţionale precum En Marche, în dauna vechilor înţelegeri între PPE şi PES.

Sursa: realitatea.net