Un fost ministru tehnocrat, ieșire acidă la adresa coaliției PSD-ALDE: ”O adunătură de secături, care vor să fure pur și simplu banii din pensiile administrate prin Pilonul II”

585

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii in Cabinetul Ciolos, a lansat acuzatii foarte dure la adresa actualei guvernari PSD-ALDE, sustinand ca e o „adunatura de secaturi” care vrea sa acapareze toata puterea si ca guvernul Tudose „fura pur si simplu” banii din pensiile administrate prin Pilonul II.

Intr-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu se refera la mai multe initiative controversate asumate de guvern si de liderii majoritatii PSD-ALDE, printre care proiectul de modificare a legilor Justitiei, din cauza caruia oamenii au iesit din nou in strada.

Voiculescu spune ca de vina ar fi „adunatura de secaturi” care vrea „sa ia toata puterea, sa ingenuncheze justitia si pe oricine li s-ar putea opune”.

„Au toate armele… au castigat alegerile, au populat aproape toate institutiile statului cu slugi ale partidului si ale marelui conducator. Tot ce le mai trebuie este o populatie anesteziata, care sa stie ca partidul ‘le-a dat’!

Au indatorat deja tara si se uita de unde sa mai faca rost de alti bani. Prin diminuarea contributiilor catre Pilonul II, guvernul va fura pur si simplu banii care ar trebui sa fie pusi deoparte pentru pensie ca sa ii dea pe mita electorala si pe licitatii trucate de institutii si companii de atat controlate tot de ei. Nu mai este nimic de demonstrat: fac asta de zeci de ani, stiu exact cum se face.

 Nu le pasa de oameni. Nu le pasa catusi de putin de parintii sau de bunicii nostri. Vor doar o data la 4 ani voturile lor pentru a va fura banii si viitorul vostru”, spune Vlad Voiculescu.

Reactia vine dupa ce premierul Mihai Tudose a afirmat ca statul ar fi un administrator mai bun al Pilonului II de pensii si, sustinut de Liviu Dragnea, a dat de inteles ca se vor face modificari importante in aceasta privinta, starnind astfel reactii negative din partea specialistilor.

Mai exact, Guvernul Tudose intentioneaza sa reduca drastic procentul din contributia lunara a fiecarui salariat din Romania care merge in prezent la Pilonul II de pensii, administrat privat, si sa o mute catre Pilonul I, administrat de stat.

Vlad Voiculescu se alatura astfel corului larg al criticilor initiativei Guvernului Tudose. Ingrijorati de ceea ce se intampla, administratorii fondurilor de pensii private au cerut sa vada analiza care a stat la baza intentiilor exprimate de guvern, dar si o intalnire de urgenta cu premierul.

Sursa: ziare.com