„Eugen Nicolicea este de 30 de ani gargaragiu de profesie. Este unul dintre marlanii inteligenti, semidocti si super agresivi din politica noastra. Dupa un an ca vice-primar imediat dupa revolutie Nicolicea a fost ales deputat. Ipocrit si sociopat a fost pe rand smardoiul tuturor formelor PSD-ului din 1992 incoace si numele lui a fost legat de unii dintre cei mai corupti politicieni. Este finul domnului Mitrea. in perioada Geoana a slugarit sub Oprea. A improscat cu invective pentru oricine dispus sa-l pastreze pe listele pentru deputatie. si-a promovat la fel de agresiv nevasta, o ziarista, in slujbe foarte bine platite in institutii de stat, slujbe pentru care nu are nici o calificare. Are un certificat de revolutionar la fel de dubios ca si diploma prin corespondenta de la Facultatea de Drept Spiru Haret obtinuta la 52 de ani. In ciuda faptului ca nu a publicat nimic , ca din punct de vedere academic este o absoluta nulitate in materie de drept, Eugen Nicolicea este propunerea PSD pentru pozitia de ministru de justitie. O dovada clara ca nesimtirea, marlania si tupeul sunt baza succesului politic in PSD”, scrie Valeriu Nicolae, fost secretar de stat in guvernul Ciolos.

Eugen Nicolicea e deputat din anul 1992. Biografia sa oficiala de pe site-ul Camerei Deputatilor arata ca este absolvent a doua facultati: Electronica si Dreptul. La niciuna dintre ele insa nu se spune unde a absolvit si in ce an. in momentul de fata, Eugen Nicolicea este presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, adica acea comisie fara ale carei rapoarte sau avize nu poate fi adoptata nicio lege, indiferent de zona pe care o reglementeaza. Din acest motiv, calificarea profesionala in domeniul Dreptului a lui Eugen Nicolicea capata o semnificatie aparte. Aceasta cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada, in Comisia speciala din Parlament (Comisia Iordache), Eugen Nicolicea este unul dintre cei mai prolifici autori de amendamente la Legile Justitiei, la Codul penal si la Codul de procedura penala. La inceput am trimis un SMS: „Domnule Nicolicea, va rog sa-mi spuneti unde si cand ati urmat Facultatea de Drept, caci in CV-ul dumneavoastra oficial nu apar aceste informatii”. Niciun raspuns, de niciun fel. in aceste conditii, ziarul „Adevarul” a facut o solicitare oficiala catre Camera Deputatilor, prin care au fost cerute aceleasi informatii. Raspunsul primit a fost stupefiant: „Solicitarile dvs. nu fac obiectul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit dispozitiilor art. 2 lit. b) din Legea nr. 544/2001, prin informatie de interes public ”se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei. Astfel cum rezulta din articolul invocat, legea mentionata este aplicabila autoritatilor si institutiilor publice, nu persoanelor fizice, indiferent de statutul sau de functia/ calitatea acestora”.

Deputatul PSD a intrat la Facultatea de Automatizari si Calculatoare a Universitatii din Timisoara in anul 1976. Un fost coleg de-al sau ne-a marturisit ca „undeva prin anul II sau III a ramas repetent”. „Tot nu reusea sa treaca un examen si atunci s-a transferat de la Automatizari si Calculatoare la Electronica, unde a si terminat, in anul 1982”. A primit repartitie la santierul Naval din Drobeta Turnu Severin, localitatea sa de bastina.

A doua facultate urmata de Eugen Nicolicea a fost Dreptul, cea despre care nu doreste sa ofere niciun fel de relatii. Un fost profesor ne-a marturisit insa marele secret: a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „invatamant la Distanta”. Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universitatii Spiru Haret ne-a spus ca Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” si ca a urmat doar trei ani de facultate, pentru ca a facut doi ani intr-unul singur. „in acelasi timp facea aceeasi facultate si nevasta, si fiica lui”, sustine profesorul. Un document obtinut de Adevarul de la o sursa anonima confirma spusele profesorului. Astfel, detinem un document centralizator emis de Universitatea Spiru Haret, continand rezultatele obtinute de studentii la Drept, Anul III, forma invatamant la Distanta, in sesiunea de examene din iarna anului 2008. Din cei 5.333 de studenti din toata tara inscrisi in lista, Eugen Nicolicea figureaza la pozitia 2066. Avea atunci 52 de ani. A obtinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept international public, nota 9 la Drept international privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societatilor, nota 10 la Limba engleza si tot 10 la Relatii individuale de munca, scrie Adevarul.