Un important lider PNL il acuza pe Dragnea de ”camatarie politica”: ”Seful PSD a luat ostatic un guvern intreg asupra caruia exercita un santaj permanent!”

466

Faptul că Liviu Dragnea a cerut demisiile în alb ale premierului și miniștrilor este un act de cămătărie politică, a susținut Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, scrie b1.ro.

Reacția vine în contextul în care șeful PSD a declarat că toți membrii guvernului, atât premierul cât și miniștrii, și-au depus demisiile în alb în momentul în care și-au primit mandetele. Totuși, a precizat atunci Dragnea, nu se va folosi de aceste demisi în alb și, de altfel, nici nu știe pe unde sunt.

”Totuși, cred că nu trebuie trecut cu vederea un fapt de o gravitate excepțională. Să iei demisia în alb primului ministru al guvernului României și întregului guvern, votați de Parlament, este nu doar o încălcare flagrantă a democrației ci un act de cămătărie politică. În ce altă țară membră a Uniunii Europene șeful de partid ia ostatic un guvern întreg asupra căruia exercită un șantaj permanent? Ar trebui să indice dl. Dragnea în ce țări mai există o asemenea situație. E un model al stângii europene sau dl. Dragnea s-a inspirat din filmul La Piovra? Cui a mai luat astfel de jurăminte de supunere domnul Dragnea? Comisarului european Corina Crețu, euparlamentarilor PSD? Ar trebui să știm toate aceste lucruri. În mod normal, un astfel de comportament ar trebui să ducă la excluderea PSD din Partidul Socialist European”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos